Στο Ηράκλειο από σήμερα ο υπουργός Μ. Βορίδης

143

Από σήμερα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων που υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή, αλλά και να ανακοινώσει τη στρατηγική για την επόμενη ημέρα.

Όπως ήδη έχει ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός, οι παραγωγοί δεν έχουν πολλά να περιμένουν σε σχέση με την ανακοίνωση αποζημιώσεων, αφού έχει κάνει σαφές, ότι μόνο εφόσον αποδειχθεί πως οι καταστροφές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, μπορεί να υπάρξει κάποια αποζημιωτική διαδιακασία μετά από φάκελο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τη θέση του αυτή ο υπουργός βέβαια, έχει δεχθεί σκληρή κριτική από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία και υποστηρίζει πως οι κινήσεις του Μάκη Βορίδη είναι πολύ αργές, τη στιγμή που θα μπορούσε να έχει βρει ήδη λύσεις και να έχει δώσει αποζημιώσεις προς όλους τους αγρότες, από χρήματα που αναμένεται να μείνουν αδιάθετα.

Ακόμα και ο προκάτοχος του Μάκη Βορίδη Σταύρος Αραχωβίτης, κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ηράκλειο, κατηγορώντας τον Υπουργό για σοβαρές ολιγωρίες.

Ο υπουργός πάντως αμφισβητεί τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συστήνει ψυχραιμία, ενώ ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, ότι οι εποχές που με φωνές μπορούσε να διεκδικήσει κάποιος το οτιδήποτε έχουν παρέλθει, αφού χρειάζεται επαρκέστατη τεκμηρίωση.

Παρ’ όλα αυτά, τον Υπουργό σήμερα αναμένουν με παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας οι αγρότες που πρόσκεινται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού πάντως θα είναι «ιδιωτική» όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και θα περιλαμβάνει άτυπες συναντήσεις με στελέχη του κόμματος κι εκπροσώπους των αγροτών.

Πιθανότατα λοιπόν ο Υπουργός σήμερα να μεταβεί σε κάποιο από τα δεκάδες καζάνια που πραγματοποιούνται στην Κρήτη, όπου θα υπάρχει η «ασφάλεια» της απομόνωσης, αλλά και η δυνατότητα της ενημέρωσης σε ένα περιβάλλον αρκετά φιλικό.

Αύριο ωστόσο, η επίσκεψη του Υπουργού θα έχει και τυπικό χαρακτήρα, αφού αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, αγρότες, μεταποιητές, αλλά και αιρετούς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οι αρχικές σκέψεις για μια ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, εγκαταλείφθηκαν τελικά, αφού φάνηκε πως η εκπροσώπηση του αγροτικού κλάδου και των φορέων θα είναι πολύ μεγαλύτερη, οπότε κρίθηκε αναγκαστικό να προχωρήσει η επιλογή μιας μεγαλύτερης αίθουσας.

Μετά από το Επιμελητήριο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να μεταβεί στη Μεσαρά, πραγματοποιώντας συναντήσεις τόσο σε Μοίρες, όσο και σε Τυμπάκι.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Υπουργός με εκπροσώπους και αγροτικούς φορείς του Δήμου Φαιστού στην Αθήνα, στους οποίους και είχε δεσμευθεί πως θα επισκεφθεί την Μεσαρά κατερχόμενος στην Κρήτη, ώστε μέσω της κατάβασης προς το νότο, να δημιουργηθεί και η καλύτερη δυνατή εικόνα αναφορικά με το μέγεθος των ζημιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει