Μαμουλάκης: “Ν’ ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ”

379

Την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, που απασχολούνται μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους 22 – 29 ετών, καθώς και την αναγκαιότητα επιπλέον προσλήψεων που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων και Υγείας, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια έτσι ώστε να αντιληφθεί η κυβέρνηση την αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων όλων των νέων πτυχιούχων που μέσω του ΟΑΕΔ, στελέχωσαν καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός του ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση του brain drain και δίνει κίνητρα να παραμείνουν στην Ελλάδα οι νέοι πτυχιούχοι, καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και τις ανάγκες πολλών υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό μέσο προκειμένου να επιτευχθεί η παράταση, οι προϋποθέσεις άλλωστε πληρούνται, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 με πρωτοβουλία της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και απευθυνόταν σε 5.500 άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών.

Βάσει του προγράμματος, προσλήφθηκαν στις αρχές του 2019 στο ΚΕΘΕΑ 40 νέοι επιστήμονες, με 12μηνες συμβάσεις. Ωστόσο, οι συμβάσεις αυτές λήγουν στις αρχές του 2020 και μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το αν επίκειται η ανανέωσή τους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει