Ανάρπαστα τα εισιτήρια για την πρώτη συναυλία

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

1,323

Μεγάλη είναι η ζήτηση από τους Ηρακλειώτες για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για την συναυλία που θα ανοίξει την αυλαία των εκδηλώσεων  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Πρόκειται  για την συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης (Wiener KammerOrchester), μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ορχήστρες, που θα εμφανιστεί για δύο βραδιές (17 και 18 Δεκεμβρίου 2019) στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού». Σολίστ της συναυλίας θα είναι ο Θεόδωρος Κερκέζος, ενώ τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Μύρων Μιχαηλίδης.

Μέχρι και χθες είχαν διατεθεί συνολικά και για τις δύο ημέρες της συναυλίας 791 εισιτήρια. Κι αυτό μόλις σε τρεις  ημέρες  κυρίως μέσα από την ιστοσελίδα του Κέντρου. Η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 780 άτομα, όποτε στις δύο εβδομάδες που απομένουν αναμένεται να εξαντληθούν.

Όπως τονίζει η προέδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη στην “Π”, αν και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις βρίσκονται στον αέρα μόνο τρείς ημέρες, υπάρχει μεγάλη ζήτηση όχι μόνο στις κρατήσεις, αλλά και στις πληρωμές.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 29/11 προσφέρεται και η επιλογή της ηλεκτρονικής διάθεσης εισιτηρίων, μέσα από την ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ www.cccc.gr. Μια δυνατότητα που αξιοποιείται για πρώτη φορά από πολιτιστικό οργανισμό της Κρήτης, δίνοντας την ευχέρεια στο κοινό να δει όλες τις θέσεις με τις αντίστοιχες τιμές των εισιτηρίων και να ολοκληρώσει τη διαδικασία εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Επίσης από  χθες,  ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων σε δυο σημεία προπώλησης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 8 ευρώ για τις ειδικές κατηγορίες (νέοι έως 25, άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές) και από τα 15  ευρώ για τα εισιτήρια γενικής εισόδου.

Το ιδιαίτερα δημοφιλές και δεξιοτεχνικό πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την Tango Suite του Astor Piazzolla για άλτο σαξόφωνο, πιάνο και έγχορδα, σε διασκευή του Θεόδωρου Κερκέζου, ο οποίος έχει ηχογραφήσει και παρουσιάσει το έργο της Φιλαρμονικής του Λονδίνου, της Συμφωνικής της Βοστόνης, της Συμφωνικής του Βερολίνου, της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης κ.ά. Τα δύο έργα παρουσιάζονται με τη σύμπραξη της Έλενας Χριστοδούλου στο πιάνο.

H πολυβραβευμένη ορχήστρα της Βιέννης συμμετέχει σ’ αυτή τη συναυλία με 23 μουσικούς (έγχορδα και πνευστά), οι οποίοι ερμηνεύουν σε βιολιά Stradivarius και Amati και, δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο, μας ταξιδεύει στα παλάτια της Αυστρίας με μερικά από τα πιο δημοφιλή κλασικά έργα, όπως η Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Wolfgang Amadeus Mozart και τα διάσημα βαλς Φωνές της Άνοιξης, Αυτοκρατορικό Βαλς, Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης και Στον Ωραίο Γαλάζιο Δούναβη του Johann Strauß ΙΙ.

Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που το κοινό της Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου μία διάσημη ορχήστρα. Γεγονός το οποίο καλλιεργεί έντονη προσμονή και αναδεικνύει τις πολλαπλές δυνατότητες του Κέντρου, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και διοργάνωσης εκδηλώσεων διεθνούς κύρους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει