Βγήκαν από τα ρούχα τους τα «θύματα» της απάτης

…ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

242

Στους 128 ανέρχονται οι πολίτες  τους οποίους φέρεται να εξαπάτησε 41χρονος από τον Άγιο Νικόλαο υπό την ιδιότητα του ασφαλιστικού πράκτορα και του συμβούλου οικονομικών επενδύσεων.

Ο 41χρονος, ο οποίος παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί φέρεται να εξαπατήθηκαν από το 2005 έως και το 2014.

Χθες, το ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κατακλύστηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχαν έρθει από διάφορες περιοχές της Κρήτης, ακόμα και από Αθήνα, για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Και η αντίδρασή τους ήταν έντονη όταν ενημερώθηκαν από την έδρα ότι η δίκη διακόπτεται για τις 19 Δεκεμβρίου.

«Πού θα πάει αυτό. Ερχόμαστε, ξανά ερχόμαστε, ταλαιπωρούμαστε άδικα».   Μάταια η έδρα προσπαθούσε να εξηγήσει ότι ακόμα και αν  ξεκινούσε η δίκη, θα ήταν αδύνατον να καταθέσουν οι περισσότεροι και έτσι θα χρειαζόταν να κληθούν εκ νέου.

Τις έρευνες της υπόθεσης χειρίστηκε η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου και κατά την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας τα χρήματα που φέρεται να είχε αποσπάσει εκείνος και άλλα άτομα-συνεργοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο κατηγορούμενος εκτός από ασφαλιστικός πράκτορας και οικονομικός σύμβουλος, παρίστανε τον μεσίτη κατασχεμένων  οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών-επενδυτικών προϊόντων, τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.

Υπήρξαν πολίτες τους οποίους κατάφερε να εξαπατήσει δήθεν ότι θα μεσολαβούσε για την έκδοση μεγάλων δανείων υπό την προϋπόθεση ότι έπρεπε είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν ως υποθήκη.

Υποστηρίζεται πάντως ότι  με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα αρκετές περιπτώσεις  έχουν μετατραπεί σε πλημμέλημα και μάλιστα έχουν παραγραφεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει