“Έφυγε” ένας άξιος άνθρωπος

ΤΟ “ΑΝΤΙΟ” ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΙΚΤΑΚΗ

436

Με μια σημαία του αγαπημένου του Ο.Φ.Η. κι εκατοντάδες φίλους και γνωστούς στο πλευρό του, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι, ο πρώην βουλευτής, οδοντίατρος, αλλά και ενεργός πολίτης του Ηρακλείου, Γιώργος Δεικτάκης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία που εψάλη από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά, αποτέλεσε το δυσάρεστο γεγονός της ημέρας για ολόκληρη την πόλη και όχι μόνο, με εκατοντάδες κόσμου να παρευρίσκονται για το «ύστατο χαίρε».

Πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα, άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού, επιχειρηματίες, επιστήμονες, γνωστοί και φίλοι, έδωσαν το “παρών” στην εξόδιο ακολουθία.

Μαζική η προσέλευση συγγενών, γνωστών, φίλων και συναδέλφων στη μνήμη του Γιώργου Δεικτάκη
Μαζική η προσέλευση συγγενών, γνωστών, φίλων και συναδέλφων

Άριστο άνδρα, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ο κουμπάρος  του Γιώργος Μερκουλίδης, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι από σήμερα η παράταξη και το Ηράκλειο είναι φτωχότερα.

«Αποχαιρετούμε έναν άξιο άνθρωπο. Ένα στέλεχος που τίμησε την πολιτική με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν φίλο, έναν άξιο εκπρόσωπο του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στους φίλους και συνεργάτες του» είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο μεταξύ, από την Κυριακή το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Γιώργου Δεικτάκη, πλήθος κόσμου, φορέων κι εκπροσώπων αρχών απέστειλαν τα συλλυπητήριά τους, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη και οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό. Ανάμεσα στα συλλυπητήρια και αυτό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Πλήθος στεφάνων στη μνήμη του Γιώργου Δεικτάκη
Πλήθος στεφάνων στην εξόδιο ακολουθία

Πολλοί ήταν εκείνοι, παράλληλα, που κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του Γιώργου Δεικτάκη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Βουλής Κωνστναντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κρουσώνα Φώτης Τρυπιδάκης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης. Αρκετοί ήταν επίσης εκείνοι που σεβάστηκαν το αίτημα της οικογένειας και προσέφεραν αντί στεφάνων χρήματα σε φιλανθρωπικούς συλλόγους.

 

Τον επικήδειο στη μνήμη του Γιώργου Δεικτάκη ανέγνωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου
Τον επικήδειο ανέγνωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου

Ο επικήδειος του δημάρχου

Για μια προσωπικότητα του Ηρακλείου με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην κοινωνία και την πολιτική, έκανε λόγο στον επικήδειό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Το αδόκητο άγγελμα τής πρόωρης αναχώρησής του από τη ζωή υπήρξε ένα βαρύ πλήγμα για όλους μας» ανέφερε στον επικήδειό του ο δήμαρχος για να προσθέσει:

«Υπηρετώντας με υπευθυνότητα την οδοντιατρική επιστήμη, ο Γιώργος Δεικτάκης, από τη νεότητά του, αφιερώθηκε με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια και στον χώρο του Αθλητισμού. Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης, πρόεδρος του ΠΟΑ και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Οι συμπολίτες μας, αναγνωρίζοντας την αξιοσύνη, τη σεμνότητα, τη διαρκή έγνοιά του για τα κοινά, τον τίμησαν επανειλημμένως με την ψήφο τους.   Κατά την πολυετή θητεία του ως βουλευτή Ηρακλείου, με συνειδητή προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς, συνέβαλε στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην μακρά προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και στις θέσεις που υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και ως πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

«Γιώργο, από την εποχή ακόμα που σε γνώρισα, από τον κοινό μας φίλο Νίκο Γιανναδάκη και είχα την τύχη να κάνουμε παρέα στον αγαπημένο σου Κρουσώνα, διαπίστωσα τη βαθιά και ανυπόκριτη καλοσύνη που διέθετες και το γνήσιο ενδιαφέρον σου για τον συνάνθρωπο» ανέφερε ο δήμαρχος για να προσθέσει:

«Χαρακτηριστικά που ήταν  αποτυπωμένα σε όλες τις δράσεις σου και σε έκαναν ιδιαιτέρως αγαπητό στην κοινωνία του Ηρακλείου. Την κοινωνία στην οποία αφιέρωσες τη ζωή σου και σήμερα σε αποχαιρετά με οδύνη.  Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά σου. Καλοτάξιδος να είσαι Γιώργο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει