Σε νέα φάση οι σχέσεις Κρήτης-Ουγγαρίας

209

Στην ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργαςίας μας με την Ουγγαρία στόν εμπορικό-επιχειρηματικό -τουριστικό τομέα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην τελετή αναγόρευσης του Περίανδρου (Πάρη) Επιτροπάκη σε επίτιμο πρόξενο της Ουγγρικής Δημοκρατίας στην Κρήτη, παρόντος του Ούγγρου πρέσβη Έρικ Χάουπτ, του Ούγγρου προξένου στην Ελλάδα Λασλο Σολτατιτς, Αρχών, τοπικών φορεέων και πολίτων.

Παράλληλα, στήν ίδια τελετή αλλά και σε συνάντηση του περιφερειάρχη με τους Ούγγρους πρέσβη, πρόξενο και τον νέο επίτιμο πρόξενο στην Κρήτη, ο κ. Αρναουτάκης καλωσόρισε θερμα τους κ.κ. Χάουπτ, Σόλτατιτς, ευχήθηκε στον κ. Επιτροπάκη επιτυχία στό έργο του, ενώ εκφράστηκε η κοινή θέληση ενίσχυσης της φιλίας και συνεργασίας της Ουγγαρίας με την Κρήτη στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της προώθησης του Αθλητισμού, κ.ά.

Ο νέος επίτιμος πρόξενος ευχαρίστησε τον πρέσβη, τον πρόξενο στην Ελλάδα  και την Οουγγρική κυβέρνηση για την τιμή που του γίνεται, τονίζοντας ότι θα εργαστεί για το κοινό καλό και να φανεί αντάξιος των επιλογών τους.

Παράλληλα ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον περιφερειάρχη, τους  εκπροσώπους της Βουλής, της Ευρωβουλής, τους  αντιπεριφερειάρχες, τους επίτιμους προξένους άλλων χωρών, τους τοπικούς φορείς και πολίτες.

Ο νέος πρόξενος Πάρης Επιτροπάκης είναι στέλεχος της Aegean, πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τάλως» καθώς και αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει