ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

384

Τους ζήτησαν να πληρώσουν την παράσταση!

Εντάξει, το εμπεδώσαμε κατά την πρόσφατη συνέντευξη του κυρίου Μιχαηλίδη, για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου: τέρμα οι τζαμπατζήδες και οι προσκλήσεις. Όλοι με εισιτήρια και μάλιστα ηλεκτρονικά με την εταιρία διαχείρισης τους και κατοχύρωσης θέσης να παίρνει το κατιτίς της, αν και κάτι άκουσα ότι αυτό θα κοπεί.

Δεν φανταζόμασταν πάντως ότι η απαρέγκλιτη οικονομική πολιτική θ’ αφορά και στους θιάσους, με μια πρόσφατη περίπτωση να προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Το Θεατρικό Εργαστήρι της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης ανέβασε μια παράσταση με Ιταλούς ηθοποιούς (όχι επαγγελματίες) ανακαλύπτοντας έκπληκτο στο διαδίκτυο το κείμενο καθηγήτριας Τάνιας Χριστοφοράτου (που διδάσκει στην Κρήτη) με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Οι Ιταλοί αποστήθισαν τα λόγια της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», που διαρκεί μιάμιση ώρα, το Εργαστήρι πλήρωσε τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής του θιάσου, προκειμένου το έργο να παιχτεί στο Πολιτιστικό Κέντρο, κάτι που έγινε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Αλλά κανείς από τους διοργανωτές δεν φαντάζονταν ότι έπρεπε να πληρώσουν και την αίθουσα του Πολιτιστικού για τη φιλοξενία.

Συμπέρασμα: ο πολιτισμός πληρώνεται. Και από τον θεατή ή ακροατή αλλά και από αυτόν που τον παράγει!

Η γνωστή φιλόλογος και πρώην Γυμνασιάρχη Ουρανία (Νίτσα) Πολυχρόνη-Γιγουρτσή, που έχασε τη μάχης με την επάρατη νόσο

«Έφυγε» η ­­­ αγαπητή γυμνασιάρχης

Είχε διδάξει γενιές και γενιές Ηρακλειωτών, που στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της, η συγκίνηση περίσσευε. Ο λόγος για τη γνωστή φιλόλογο και πρώην Γυμνασιάρχη Ουρανία (Νίτσα) Πολυχρόνη-Γιγουρτσή, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα αλλά έζησε στο Ηράκλειο, όπου δούλεψε κυρίως στο Γυμνάσιο Θηλέων- σημερινό 3ο  Λύκειο- και στην παλιά Εμπορική Σχολή-σήμερα 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11:30 από την Παναγίτσα στο Μασταμπά. Η «Π» συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα τους γιους της Γιάννη και Βασίλη Γιγουρτσή.

Ο Πάνος Σόμπολος ήρθε προσκεκλημένος του Δήμου στο Ηράκλειο με τον κ. Λαμπρινό και τη αντιδήμαρχο Ρένα Παπαδάκη

Ο Πάνος θα ξανάρθει

Ο Πάνος Σόμπολος ήρθε προσκεκλημένος του Δήμου στο Ηράκλειο, ομιλητής για την κακοποίηση γυναικών, αλλά θα ξανάρθει στις αρχές του 2020 να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο: ”Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα».

Ο Πάνος Σόμπολος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών και ..πρύτανης  του αστυνομικού ρεπορτάζ, αποδείχτηκε ο καλύτερος  “κράχτης” στην επιτυχημένη εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και δικαίως εισέπραξε την αγάπη και τα εγκωμιαστικά σχόλια των παριστάμενων.

Τα συγχαρητήρια για την εκδήλωση δέχτηκαν επίσης ο κ. Λαμπρινός και η αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη. Στην εκδήλωση εκθειάστηκαν και οι πρωτοβουλίες του Δικηγορικού Συλλόγου (επί προεδρίας Λαμπρινού), για την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, όπως υπενθύμισε ο δικηγόρος Α. Καλογερόπουλος.

 

Κακιά στροφή, κακός δρόμος

Θα είναι υπόλογοι όσοι αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του ΓΕΩΤΕΕ που με ξεκάθαρο τρόπο επισημαίνει ότι κινδυνεύει να κοπεί στα δυο ο δρόμος στη λεγόμενη «κακιά στροφή» λίγο πριν τη Λυγαριά.

Κλιμάκιο επιστημόνων του Επιμελητηρίου μετά από αυτοψία διαπίστωσε ότι «το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αποκοπεί ο δρόμος σε αυτό το ύψος, καθώς διαδοχικές νέες ρωγμές εμφανίζονται, ενώ διευρύνονται οι υφιστάμενες.

 

@patris
Τσακαλώτος: «Αριστερός γεννήθηκα, αριστερός θε να πεθάνω».
Μπίστης: «Μόνο με διεύρυνση, ξανά αριστερά κυβέρνηση».
Diafonountes

 

Συνειρμοί με τη φωτογραφία Κουράκη

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γ. Κουράκης φωτογραφίζεται δίπλα στην κ. Μιχαηλίδου

Ήταν αρκετοί εκείνοι που είδαν το σημερινό πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Γ. Κουράκη να φωτογραφίζεται δίπλα στην κ. Μιχαηλίδου μετά από συνάντηση που είχαν για τη φιλοξενία των ανήλικων προσφυγόπουλων και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το συνειρμό, για όλα αυτά που τράβηξε ο προκάτοχος του  Β. Λαμπρινός.

Γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει τις επιθέσεις και το πολιτικό μπούλινγκ που δέχτηκαν στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού σε τοπικό επίπεδοι και ο κ. Λαμπρινός αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πασπάτης.

 

Δεν ξεχνούν στη Λότζια

Βεβαίως η ιστορία εκ των υστέρων τους δικαίωσε αφού ο τρόπος που έγινε η διαχείριση του προσφυγικού στην Κρήτη αποδείχτηκε υποδειγματικός πανελλαδικά…

Όμως σε εκείνη την κρίσιμη χρονική συγκυρία που εξελισσόταν η τρομερή πολιτική επίθεση στο πρόσωπο τους,  ο σημερινός πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κουράκης  δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να στηρίξει θεσμικά το δήμαρχο Ηρακλείου ούτε με μισή δημόσια δήλωση του, όπως τους καταλογίζει σήμερα η Λοτζια.

 

Έλεγχος για την παραλαβή

Πρόεδρος της ΗλιάκηΔΕΠΑΝΑΛ η κ. Ευαγγελία ΣχοιναράκηΣυγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ στην προχθεσινή πρώτη συνεδρίαση του οργάνου που συγκλήθηκε για το σκοπό αυτό.

Πρόεδρος αναδείχτηκε η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη Ηλιάκη, ενώ αντιπρόεδροι ορίστηκαν ο Νίκος Μπουνάκης και ο Μηνάς Καπετανάκης.

Πάντως αυτό το οποίο διαφαίνεται είναι ότι για να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά τη λειτουργία της νεοσυσταθείσας δημοτικής επιχείρησης, θα πρέπει πρώτα να γίνει μια καλή αποτίμηση της κατάστασης, για το τι παραλαμβάνει η νέα διοίκηση.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις προθέσεις της νέας προέδρου, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το δήμαρχο Β. Λαμπρινό για όλα τα ανοικτά ζητήματα στο εσωτερικό της δημοτικής επιχείρησης.

 

Όταν ο Γιώργος Δεικτάκης μεταφερόταν με το φορείο εκτός του γηπέδου «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Να του αφιερώσουν τη νίκη

Όταν ο Γιώργος Δεικτάκης μεταφερόταν με το φορείο εκτός του γηπέδου «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», οι περισσότεροι χειροκρότησαν σαν να του εύχονταν περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Και ας μην ήξεραν ποιος ήταν από τις άλλες κερκίδες, ούτε τι ακριβώς είχε πάθει.

Ο Γ. Δεικτάκης υπέστη και δεύτερη ανακοπή έξω από το Γεντί Κουλέ. Τα νέα που έφτασαν στο ημίχρονο του αγώνα στα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν ήταν καλά. Μοιραία ο αγώνας για πολλούς πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Τίποτα δεν είναι σαν τη ανθρώπινη ζωή όπως είπε και στα αποδυτήρια ο Σίμος, που αποκάλυψε αιφνίδιο περιστατικό με τον πατέρα του.

Ο Γιώργος Δεικτάκης, πήγε για τελευταία φορά στο αγαπημένο του γήπεδο για να δει την ομάδα της καρδιάς του.

Ο ΟΦΗ, όσο οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή,  κέρδισε το ματς με την ΑΕΚ και φαντάζομαι ότι αυτή η νίκη πρέπει να του αφιερωθεί.

 

Η μαντινάδα

Ο Γιάννης Μπαγκέρης είναι φανατικός καπνιστής και γνωστός για τα πολιτικά του αισθήματα. Και ως νοήμων άνθρωπος είναι γνώστης των αρνητικών συνεπειών του τσιγάρου, αλλά άντε να τον πείσεις να συνταχτεί με την καμπάνια Μητσοτάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο. Το πολύ πολύ να σου σκαρώσει καμιά μαντινάδα, λόγω της Ανωγειανής καταγωγής του και επειδή αρέσκεται στο συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης. Γι’ αυτό και σας παραθέτω αυτή που μου έστειλε τις προάλλες: «κι αυτοί όπου το κόψανε και είχανε και αιτία, πάλι θα το ανάψουνε με τέτοια εξουσία…».

 

Το αλκοτέστ

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όσοι επαγγελματίες είχαν κόψει το τσιγάρο, θ’ αναγκαστούν να το αρχίσουν ξανά, βλέποντας την ερημιά στα μαγαζιά τους από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Προβλέπει επίσης ότι το επόμενο αφήγημα του Μητσοτάκη θα είναι τα αλκοτέστ.

 

Οι δικαστές

Συμβαίνει τελευταία να μεταβαίνουν στο Λασίθι πρόεδροι Πρωτοδικών του Ηρακλείου για την εκδίκαση σοβαρών υποθέσεων εκεί. Αυτό συμβαίνει, όπως λένε νομικοί κύκλοι, λόγω  κωλύματος της προϊσταμένης προέδρου Πρωτοδικών, η οποία έχει υπηρετήσει στο Ηράκλειο (με άριστες περγαμηνές) και χειρίστηκε πολλές από τις εκδικαζόμενες υποθέσεις ως ανακρίτρια. Αυτό θα γίνει και την ερχόμενη Παρασκευή ενόψει της εκδίκασης υπόθεσης που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο.

 

Σωφρονισμός

Ο διευθυντής των φυλακών Αλικαρνασσού Κώστας Μαυραντωνάκης είναι ένας από τους τρεις διευθυντές φυλακών της χώρας που έχουν προσκληθεί να μιλήσουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών για τον εγκλεισμό κρατουμένων, στην αίθουσα «Γ. Αλευρά», στη Βουλή. Ο Κώστας Μαυραντωνάκης είναι διευθυντής με κατάρτιση και εμπειρία και ξέρει πολύ καλά τι γίνεται στις φυλακές.

 

Κάλεσμα

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνουν σε κάθε παραγωγό κάλεσμα για κινητοποίηση, την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 11 π. μ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.  Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον οποίον θα απαιτηθεί αποζημίωση για τις καταστροφές από τον δάκο και εξασφάλιση τιμής παραγωγού που να επιτρέπει στους αγρότες να μείνουν στη γη τους.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει