Ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για τις ανατινάξεις ΑΤΜ …με αέριο

152

Ανησυχεί  την τοπική ΕΛΑΣ η δράση της συμμορίας που με τη μέθοδο της χρήσης αερίου ανατινάζει ΑΤΜ κυρίως σε περιοχές των Χανίων. Το τελευταίο χτύπημα σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα σε ΑΤΜ στην Αλμυρίδα Χανίων και ήταν επιτυχημένο.

Οι δράστες κατάφεραν να φύγουν με χρήματα στην τσέπη, σε αντίθεση με το φιάσκο που έπαθαν πριν από περίπου δέκα ημέρες στον Πλάτανο Κισσάμου. Δύο περιοχές που βρίσκονται στην αντίθεση κατεύθυνση και χιλιομετρικά σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Από τον τρόπο δράσης της συμμορίας (εκτιμάται ότι αποτελείται από τρία-τέσσερα άτομα) διαπιστώνεται ότι έχει… έδρα τα Χανιά και αρέσκεται να χτυπά κατά τις 4 τα ξημερώματα όταν οι άλλοι βρίσκονται σε βαθύ ύπνο, σε περιοχές που θεωρούνται… ασφαλείς από άποψη κίνησης.

Από την άλλη, η προχωρημένη ώρα και οι περιοχές που επιλέγονται από τους δράστες μπορεί να δώσουν… ευρήματα στις Αρχές από την ανάλυση των αποτελεσμάτων σάρωσης των κεραιών. Μια διαδικασία που έχει βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι όσο περισσότερες φορές χτυπούν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψής τους. Ήδη οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία τα οποία αξιοποιούν με μεθοδικό τρόπο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει