Το στίγμα του Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ

184

Με εκτενείς αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στη «σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε, με την εναρκτήρια ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ, το ιδεολογικό πλαίσιο της παράταξής του και της κυβερνητικής πολιτικής.

«Η ανάπτυξη για όλους θα ήταν ένα ακόμη σύνθημα, αν δεν είχε το βάθος της ιδεολογίας μας: Δηλαδή την παραγωγή νέου πλούτου, που θα μοιράζεται δίκαια» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας ενώπιον 7.000 μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν ως σύνεδροι ή παρατηρητές στις τριήμερες εργασίες του «γαλάζιου» Συνεδρίου, που διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

«Ανοίγοντας, πέρυσι, το προηγούμενο συνέδριό μας, είχα προβλέψει πως θα ήταν το τελευταίο πριν από την μεγάλη πολιτική αλλαγή» είπε ο πρωθυπουργός. Μία αλλαγή που τόσο ποθούσε η Ελλάδα και για την οποία τόσο σκληρά εργαστήκατε, συμπλήρωσε.

Ύστερα από έναν χρόνο, αυτός ο αγώνας μας δικαιώθηκε, τόνισε. Η ΝΔ είναι, πλέον, αυτοδύναμη στην κυβέρνηση. Και η Ελλάδα άφησε πίσω την κρίση, το ψέμα και τη μιζέρια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτή η νίκη δεν ήλθε μόνο στην κάλπη. Αλλά, όπως συμπλήρωσε, και στη σκέψη και στην καρδιά των πολιτών. «Η μεγάλη πολιτική αλλαγή δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν η παράταξη  δεν ακολουθούσε αυτό που πρότεινα από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε αρχηγό της: Να έχει άγκυρα την παράδοσή της.

Πυξίδα της την πρόοδο. Και καύσιμα στο ταξίδι της την ανανέωση και την τολμηρή σκέψη» τόνισε. Κατάφερε, έτσι, να φέρει κοντά της ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά με έναν κοινό στόχο: την προκοπή της χώρας. Δεν θα σταματήσω, συνέχισε, να το λέω: «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι. Και μας κράτησαν πολύ πίσω για να μην κινηθούμε γρήγορα προς τα εμπρός».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει