ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΤΑΞΑ: Άναψε “πράσινο” για την επένδυση στο Καβούσι

5,103

Προχωρεί η τουριστική επένδυση του ξενοδοχειακού ομίλου Μεταξά στο Καβούσι.

Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ – Enterprise Greece, που κάνει ένα νέο ξεκίνημα υπό τον εποπτεύοντα υφυπουργό Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν και προωθήθηκαν στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 331 εκ. ευρώ τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν 822 νέες θέσεις εργασίας.

Μεταξύ άλλων, σε δύο ακόμα έργα, ενταγμένα ήδη στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων (Fast Track), παρασχέθηκε σύμφωνη γνώμη προς τη ΔΕΣΕ για τις αιτούμενες τροποποιήσεις πολεοδομικής υφής και διαδικασίας χωρικής ωρίμασης, έτσι ώστε να αδειοδοτηθούν εύρυθμα και ταχύτερα, προσδίδοντάς τους τη δυνατότητα βέλτιστης επιχειρηματικής απόδοσης.

Πρόκειται για έργο της εταιρείας PANITA LTD του ομίλου Κωσταντίνου το οποίο αφορά την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου στη Μεταμόρφωση Αττικής, και το επενδυτικό σχέδιο “CAPE THOLOS LUXURY RESORT” του ξενοδοχειακού ομίλου Μεταξά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον νομό Λασιθίου και αφορά στην ανάπτυξη σύνθετης τουριστικής επένδυσης ξενοδοχειακών υποδομών και παραθεριστικής κατοικίας σε συνολική έκταση 1.400 στρεμμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο αυτών έργων είναι 250 εκατ. ευρώ και από την υλοποίησή τους αναμένεται να δημιουργηθούν 830 περίπου νέες θέσεις εργασίας.

Το ENTERPRISE GREECE καταγράφει σημαντικά αυξημένο ενδιαφέρον για τη δημιουργία στρατηγικών επενδύσεων σημαντικού αντικτύπου στην εθνική και τοπική οικονομία τόσο στους τομείς ΑΠΕ και τουρισμού αλλά και στη βιομηχανία και στον αγρο-διατροφικό τομέα.

Το Δ.Σ. έθεσε ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση του Εnterprise Greece με βάση τον νέο νόμο, ώστε να προωθήσει τις εξαγωγές, να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ακολουθώντας πετυχημένα διεθνή πρότυπα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει