Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

386

Ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος εξήγγειλε ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η όλη διαδικασία μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε – στη διάρκεια του προχτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, η δρομολόγηση των προσλήψεων αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των αιτημάτων από το σύνολο των φορέων του Δημοσίου, προκειμένου να προτεραιοποιηθούν οι ανάγκες εντός των δημοσιονομικών δεσμεύσεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος  προχώρησε σε μια συνολική παρουσίαση των αριθμητικών στοιχείων του δημόσιου τομέα αλλά και του αριθμού των δρομολογημένων προσλήψεων.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο αριθμός των ήδη δρομολογημένων προσλήψεων που εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες εντός του ερχόμενου έτους,  αθροίζεται στις 18.000. Επίσης θα γίνουν περίπου 2.000 προσλήψεις εκτός του κανόνα 1:1 (Παιδεία, Υγεία) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μόνιμων στους 20.000.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένονται πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν στα εξής:

– Την ψήφιση του νομοσχέδιου που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει την σύνδεση κινητικότητας και προσλήψεων στο Δημόσιο.

– Άμεση αναμόρφωση του ν. 2190/1994 προκειμένου πλην της αντικειμενικότητας να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα στις διαδικασίες προσλήψεων.

– Την κατάργηση των εξαιρέσεων από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εφόσον η δαπάνη για τις αποδοχές αυτών επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό ή καλύπτεται από επιχορήγηση του φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διάταξη που ήδη ψηφίστηκε στον ν.4635/2019.

Στόχος της κυβέρνησης είναι παράλληλα με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να αξιοποιηθεί τα μέγιστα η διαδικασία της «σύνδεσης» ανάμεσα στην «κινητικότητα» και τη διαδικασία των προσλήψεων.  Εξάλλου η σχετική ρύθμιση εισάγεται στο νομοσχέδιο το οποίο έφερε στη δημόσια διαβούλευση ο ΥΠΕΣ, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, την περασμένη εβδομάδα. Επίσης ήδη έχουν εγκριθεί 7.225 θέσεις μετατάξεων και αποσπάσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει