Είδαν… άσπρη μέρα με την Black Friday

ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΛΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

288

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος, μεγα-φρένεια  και στο Ηράκλειο ελέω «Μαύρης Παρασκευής». Και μπορεί η θεία-Κατίνα στο χωριό να μπερδεύει την Black Friday με το black out, δεν έπεσε όμως και πολύ έξω δεδομένου του …black out σε δρόμους και πολυκαταστήματα. Κυκλοφοριακό κομφούζιο έξω, Ανάστα ο Κύριος μέσα στα μαγαζιά.

Χιλιάδες ήταν οι Ηρακλειώτες που ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί (και όχι αξημέρωτα) στους εμπορικούς δρόμους της πόλης για να κάνουν «έξυπνες» αγορές, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες για εικονικές εκπτώσεις.

Και πρώτοι-πρώτοι οι κοπανατζήδες μαθητές που έχουν αναγάγει την Black Friday σε… ημέρα σχολικής αργίας λόγω ανωτέρας καταναλωτικής βίας. Τρέντι ρουχαλάκια και σνίκερς, γκατζετάκια και άλλα αξεσουάρ.

Η αναμονή σε ορισμένα πολυκαταστήματα  μεγάλη (μέχρι και ξύλο κόντεψε να πέσει), όμως, όπως έχουμε ξαναγράψει, τελικά ο Έλληνας τη θέλει την “αμερικανιά” του (κομμένη και ραμμένη στα δικά του γούστα) και ας διαδήλωνε κάποτε «έξω οι Βάσεις».

Ατελείωτες ουρές μέχρι έξω στα πεζοδρόμια και στο εσωτερικό των καταστημάτων (πολυεθνικών) να γίνεται το αδιαχώρητο, με τις συνθήκες να προκαλούν ασφυξία και εκνευρισμό. Πολλοί καταναλωτές ξεπέρασαν τις αντοχές τους και παρέμειναν «κεράκι αναμμένο» μέχρι να έρθει η σειρά τους στο ταμείο.

Black Friday στην αγορά του Ηρακλείου
Αυξημένη η κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου χθες

Άλλοι πάλι «λύγισαν» και τράπηκαν σε άτακτη φυγή, υπήρξαν και εκείνοι που μετάνιωσαν πικρά καθώς  δεν εφοδιάστηκαν  με το απαραίτητο ταπεράκι.

Ήταν και εκείνοι οι Ηρακλειώτες που έστρεψαν επιδεικτικά την πλάτη στον… πειρασμό της «Μαύρης Παρασκευής», αρνούμενοι να υποστούν το… μαρτύριο.

Γνωστές αλυσίδες με ηλεκτρονικά είδη ξεπούλησαν, ενώ πολυκαταστήματα με είδη ρουχισμού έμοιαζαν μέχρι το μεσημέρι με  βομβαρδισμένο τοπίο, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στα πρόθυρα εγκεφαλικού λόγω του πανζουρλισμού.

Όσον αφορά στις προσφορές, κινήθηκαν σε διαφορετικές ταχύτητες. Υπήρξαν καταστήματα με ικανοποιητικές προσφορές, σε άλλες πάλι περιπτώσεις οι προσφορές ήταν εκνευριστικά ανεπαίσθητες για τους καταναλωτές που δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους και αποχώρησαν με άδεια χέρια.

Τον μεγαλύτερο τζίρο έκαναν τα καταστήματα γνωστών αλυσίδων (σε είδη ηλεκτρονικών και ρουχισμού) που μάζεψαν για μία ακόμα φορά  όλα τα λεφτά της αγοράς. Ελαφρώς ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν κάποιοι τοπικοί καταστηματάρχες, τους περισσότερους ωστόσο πέρασε και δεν τους… άγγιξε η ξενόφερτη Black Friday.

Καφετέριες και  ψητοπωλεία… αναστέναξαν από τον κόσμο. Τραπέζια δεν προλάβαιναν να αδειάσουν και γέμιζαν εν ριπή οφθαλμού.

Οι περισσότεροι αποκαμωμένοι από το περπάτημα και την ορθοστασία, κάθισαν να ξαποστάσουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους, την μπίρα και το σουβλάκι τους.

Οι προσφορές συνεχίζονται και σήμερα για όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν την αγορά χθες. Είπαμε, ο Έλληνας θέλει την “αμερικανιά” του προσαρμοσμένη στα δικά του μέτρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει