10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Με βραβείο στο Erasmus και συνεχίζει

391

Με το εθνικό βραβείο Εrasmus τιμήθηκε χθες   το 10ο Γυμνάσιο, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα Erasmus+ «Me και EU» (2016-19) με θέμα το προσφυγικό.

Η βράβευση έγινε στην Πορτογαλία, η οποία και είναι η συντονίστρια χώρα του προγράμματος.

Κι εφόσον τα προγράμματα Erasmus αποτελούν πλέον θεσμό για το σχολείο, το 10ο Γυμνάσιο  συμμετέχει  εκ νέου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2, ένα διετές πρόγραμμα (2019-2021) το οποίο προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζοντας σε θέματα ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα φέρει τον τίτλο ‘’Creative Learning”.

Ασχολείται δε με την αξιοποίηση τεχνικών του θεάτρου και των νέων τεχνολογιών για την εκμάθηση διδακτικών αντικειμένων. Στη διάρκειά του θα γίνουν σεμινάρια θεάτρου καθώς και επισκέψεις και δραστηριότητες σε χώρους σχετικούς με την τέχνη και το θέατρο.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου το σχολείο ετοιμάζεται να υποδεχτεί  στο Ηράκλειο 15 μαθητές και 9 καθηγητές των χωρών που συμμετέχουν, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μαθητών,    πραγματοποιώντας εργαστήρια για την τέχνη του θεάτρου και δραματοποίηση ενός ελληνικού μύθου.

Τα   παιδιά του 10ου Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αντίστοιχα την Πορτογαλία (Λισαβόνα Μάιος 2020), την Πολωνία (Radomiu Οκτώβριος 2020) και τη Μάλτα  (Rabat Μάιος 2021).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει