Παράσταση διαμαρτυρίας

207

Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποιεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Σε κάλεσμά της, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «στην Ειδική Αγωγή επικρατεί το καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης, αφού δεν έχουν κατοχυρωθεί οι εργασιακές σχέσεις της μονιμότητας.

Έτσι, το Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ), όπως και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις δημόσιες δομές της εκπαίδευσης, κατά κύριο λόγο, με εργασιακές σχέσεις αναπλήρωσης, δίχως την απαιτούμενη στήριξη και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Για πολλά χρόνια οι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων εμπαίζουν και παραπλανούν με υποσχέσεις για δήθεν κάλυψη όλων των αναγκών της ειδικής αγωγής με διορισμούς μονίμων.

Οι περίφημοι και πολλαπλά προβαλλόμενοι «διορισμοί» των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής λειτούργησαν ως μοχλός, για να περάσει το επαίσχυντο μέτρο του προϋπολογισμού που εισάγει την αξιολόγηση, ώστε αυτή να επεκταθεί και στους μόνιμους.

Η μόνη απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του εμπαιγμού, της κατηγοριοποίησης-διαβάθμισης των αναπληρωτών σε προσοντούχους και μη, στην πολιτική της αδιοριστίας και της εξαθλίωσης είναι η μαζική- ενωτική και ανυποχώρητη συλλογική πάλη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει