Ημερίδα για τη σπουδαιότητα της μουσικής

218

Επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Η σπουδαιότητα της μουσικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία - η αναγκαιότητα ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Κρήτη»Επιστημονική εσπερίδα με τίτλο «Η σπουδαιότητα της μουσικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία – η αναγκαιότητα ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Κρήτη» οργανώνει η  Πρωτοβουλία Ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο.

Ο επιστημονικός στόχος της εσπερίδας είναι να παρουσιαστεί το εύρος και η σπουδαιότητα της μουσικής σε τομείς όπως η ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία και η κοινωνική συνοχή.

Ο λειτουργικός στόχος της εσπερίδας είναι η ενημέρωση για την επικείμενη ίδρυση Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο και μια πρώτη τεκμηρίωση/συζήτηση για την αναγκαιότητα αυτού του τμήματος στην Κρήτη.

Η εσπερίδα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,Λεωφ. Πλαστήρα 49 και Ρωμανού.

Θα μιλήσουν με αλφαβητική σειρά οι Αντωνακάκης Δημήτρης, Δροσουλάκης Κώστας, Ιδομενέως Ιωάννης και Σαλούστρος Μανόλης. Χαιρετισμό στις εργασίες της Εσπερίδας θα απευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης. Την επιστημονική εσπερίδα και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίζει η Λίλυ Δάκα.

Η εσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνου και του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει