Εκδήλωση – συζήτηση για τις Εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση

122

Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση σε πλήρη αποδόμηση» πραγματοποιούν οι παρατάξεις Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Π.Ε. και Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση Δ.Ε. την ερχόμενη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην παλιά Ακαδημία.

Θα μιλήσουν το μέλος συντονιστικού αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών, κ. Θεόδωρος Μαυρίδης, και ο αναπληρωτής μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, κ. Χρήστος Παναγιώτου.

Σε σχετικό κάλεσμα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής «Πριν λίγες μέρες, μέσα στον Νοέμβρη του ‘19, ανακοινώθηκαν οι πίνακες του προσοντολογίου στην Ειδική Αγωγή, με τη Γενική να ακολουθεί.

Ένα προσοντολόγιο που το περιγράψαμε, το αναλύσαμε και το απορρίψαμε μέσα από μαζικές διαδικασίες, συνελεύσεις σωματείων, επιτροπών αγώνα και κινητοποιήσεις. Οι ανακατατάξεις στους πίνακες είναι μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις-απολύσεις είναι γεγονός, καθώς τους πίνακες συνοδεύουν οι “απορριπτέοι/ες”, αποκλεισμένοι για τρία χρόνια.

Η πιο σκληρή αξιολόγηση εμφανίζεται στους πίνακες της Ειδικής και σημαδεύει τη νέα εποχή της αναπλήρωσης, όπου οι αναπληρωτές/τριες αναμετριούνται και ανταγωνίζονται για μια θέση ελαστικής εργασίας.

Συνειδητά βάλλει τα σημεία και τη βάση κοινών υλικών συμφερόντων, προσπαθεί να εξασφαλίσει συναίνεση και ταυτόχρονα έλεγχο, αξιολόγηση, πειθαρχία».

Ζητούν την οριστική κατάργηση του προσοντολογίου-ν. 4589/19 και τον άμεσο διορισμό όλων των αναπληρωτών, μέσα από καθαρούς πίνακες, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει