Διαδραστική ημερίδα για την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”

109

Την δεύτερη διαδραστική ημερίδα με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου συνδιοργανώνουν η  ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο  της ΑΝΕΚ (λεωφ. Κ. Καραμανλή 148) στα Χανιά.

Βασικός εισηγητής της δράσης είναι ο αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και πρόεδρος του CSI Institute  Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος θα ενημερώσει εκπαιδευτικούς και παιδιά, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και για τη διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών.

Φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση θα αναλυθούν από την Κλινική Εγκληματολόγο και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου.

Επίσης, ο διεθνώς διακεκριμένος αθλητής υπεραποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου, θα μιλήσει για την καταπολέμηση του Διαδικτυακού Εθισμού και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους

Επίσης, θα υπάρχει μέριμνα παράλληλης στήριξης και άλλων φορέων όπως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας,  το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει