Τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους ανακύκλωσης

149

Ώρα μηδέν η ανακύκλωση σε όλη την ανατολική Κρήτη, που έχει κυριολεκτικά τιναχθεί στον “αέρα”.

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμου υλικού, πραγματοποίησαν χθες σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου, ενώ το βράδυ κατήγγειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες (Οκτώβριο – Νοέμβριο) με αποτέλεσμα να έχουν απλήρωτο το ηλεκτρικό ρεύμα, τα ενοίκιά τους και να μην μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που εξελίσσεται εδώ και χρόνια, τόνισε ο κ. Ξημερακης από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τονίζοντας ότι ο εργολάβος που διαχειρίζεται το εργοστάσιο λειτουργεί σαν αποικιοκράτης.

Ο ίδιος περιέγραψε την οδύσσεια που ζουν οι συνάδελφοί του τονίζοντας ότι «κινδυνεύουν να χάσουν ρυθμίσεις στη ΔΕΗ και να τους κόψουν το ρεύμα», και υπογράμμισε ότι είναι ζήτημα πρώτης γραμμής αφενός να πληρωθούν και αφετέρου να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός τόνισε ότι την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους δημάρχους της ανατολικής Κρήτης για τον σκοπό αυτό, σε μια προσπάθεια να βρεθούν διεξοδικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν ανακύψει, καθώς η Εταιρεία Ανακύκλωσης έχει βγάλει στον “αέρα” ένα νέο διαγωνισμό για την ανάθεση της  διαχείρισης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού.

“Προκαλείται μεγάλη δυσφήμιση όταν δεν πραγματοποιείται ανακύκλωση”, τόνισε ο κ. Λαμπρινός, ενώ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κ. Βαρδαβάς εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση του ΕΣΔΑΚ, λέγοντας: “Απορώ με την απάθεια του ΕΣΔΑΚ, όταν πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά!”.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο Μ. Κασαπάκης, κάλεσε το συμβούλιο να μην δείχνει ανοχή στην πολιτική διαχείριση του εργολάβου, τονίζοντας με νόημα «ανέχεστε το ψήφισμα του τέταρτου Δήμου της χώρας να κάνει κουρέλι το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου; Τρέχουν στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι από ατυχήματα, και ούτε που ενδιαφέρεται ο εργολάβος!».

Από την πλευρά του ο Ε. Κουκιαδάκης σημείωσε ότι χρειάζονται μέτρα πίεσης προς τον εργολάβο, ενώ ο εκπρόσωπος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας Μαν.Βασιλάκης, πρότεινε  “να δημιουργηθεί μια επιτροπή από νομικούς για να δούμε τι μέτρα θα παρθούν”. Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν να πέσει τίποτα κάτω, ενώ ο αντιδήμαρχος Κ. Βαρδαβάς, δεσμεύτηκε, η δημοτική αρχή να πιέσει τον εργολάβο για την καταβολή των δεδουλευμένων, επισημαίνοντας ότι αυτές οι διεκδικήσεις απαιτούν ένωση δυνάμεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει