“Τα βρόντηξε” ο Καλέμπουμπας από τους “Ενεργούς Πολίτες”

2,229

Η πολιτική συνεύρεση του Ηλία Λυγερού με τον Γιάννη Κουράκη, κατέγραψε μια βαριά εσωτερική απώλεια στην παράταξη των Ενεργών Πολιτών, καθώς χθες ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καλέμπουμπας υπέβαλε την παραίτηση του.

Πρόκειται για ένα ισχυρό πολιτικό κλυδωνισμό, αφού ο κ. Γ. Καλέμπουμπας  ένα έμπειρο στέλεχος της αυτοδιοίκησης που αποτελεί κεντροβαρή πυλώνα της δημοτικής παράταξης αποχωρεί, εκφράζοντας ευθέως τη διαφωνία του για τις πολιτικές επιλογές του επικεφαλής κ. Η.Λυγερού που επέλεξε να βάλει πλάτη για την εκλογή του Γιάννη Κουράκη στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Όπως είναι γνωστό, η εγγύτητα που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στο Γ.Κουράκη και τον Η.Λυγερό,  είχε διαφανεί πολύ νωρίτερα, αφού έδειχναν να κινούνται εναρμονισμένα και στην παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Ωστόσο στις πρόσφατες εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, διαχειρίστηκαν με όρους εξωστρέφειας το θελκτικό πολιτικό κλίμα που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους, ανακοινώνοντας και επισήμως τη συνεργασία τους η οποία αποδείχτηκε και ισχυρή, καθώς ο κ. Λυγερός δεν συμμετείχε απλώς στο ψηφοδέλτιο αλλά εκλέχτηκε με ελάχιστη διαφορά ψήφων από  τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔ.

Οι πολιτικές αυτές επιλογές, που πυροδότησαν έντονα σχόλια στην τοπική κοινωνία, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν ισχυρούς τριγμούς και στο εσωτερικό της παράταξης  και οδήγησαν τον κ. Καλέμπουμπα να βάλει τίτλους τέλους στη συνύπαρξή του με τους Ενεργούς Πολίτες που χάνουν έναν πολύτιμο συνεργάτη.

Στην ολιγόλογη ανακοίνωση του ο κ. Γιάννης Καλέμπουμπας, αναφέρει ότι «ο λόγος που με κάνει να προβώ σε αυτή την πολιτική ενέργεια είναι η διαφωνία μου με την πολιτική των συνεργασιών της παράταξης των Ενεργών Πολιτών με την οποία έχω εκλεγεί. Ευχαριστώ εσάς και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και εύχομαι σε όλους σας καλό και παραγωγικό υπόλοιπο θητείας».

Από την πλευρά τους οι Ενεργοί Πολίτες με μια ανακοίνωση τους, που δεν ξεπερνούσε τη μία πρόταση αποχαιρέτησαν το δημοτικό σύμβουλο τονίζοντας ότι «τον ευχαριστήσουν για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην παράταξη και στην πόλη».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Καλέμπουμπας επέλεξε να μην ανεξαρτητοποιηθεί αλλά να αποχωρήσει δείχνοντας ένα άλλο πολιτικό ήθος απέναντι στην παράταξη από την οποία φεύγει.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι δέχτηκε προτάσεις να παραμείνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, η απόφαση του να κλείσει το πολιτικό κεφάλαιο της συνεργασίας του με τους Ενεργούς Πολίτες χωρίς να ανοίξει μέτωπο απέναντι τους, είναι αντάξιο της πολιτικής διαδρομής που έχει διανύσει, τονίζουν με νόημα στελέχη της Λότζια υπογραμμίζοντας το πολιτικό ήθος του.

Τη θέση του κ. Καλέμπουμπα στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Δοκιανάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει