Σύμβαση για μεταφορά φοιτητών

170

Τη σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία (αστικά-υπεραστικά) των ευπαθών κοινωνικό-οικονομικά φοιτητών των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού υπέγραψε χθες, για τέταρτη συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ο περιφερειάρχης Κρήτης , Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να μεταφέρονται δωρεάν από και προς τις σχολές με απεριόριστη κάρτα διαδρομών.

Η υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον κ. Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των διοικήσεων των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Κρήτης.

Αφορά συγκεκριμένα 112 άπορους φοιτητές που φοιτούν στα Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης . Οι δικαιούχοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι 55 φοιτητές, οι δικαιούχοι  για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι 36 φοιτητές, για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  είναι 18 και για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι τρεις φοιτητές.

Το 50% του κόστους των καρτών δωρεάν μετακίνησης απόρων φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μια δράση, που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος, και αφορά φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικό-οικονομικά ομάδες.

Οι φοιτητές αυτοί από και προς τις σχολές τους, θα κινούνται με κάρτα απεριορίστων διαδρομών και τα έξοδα επιβαρύνουν από 50% την Περιφέρεια Κρήτης και τα ΚΤΕΛ του νησιού. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία τόσο τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ όσο και των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού μας».

Η κοινωνική δράση υλοποιείται συγκεκριμένα από την Διεύθυνση

Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο του  Yπερτοπικών Δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος 2019 της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Καρακούσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ο αν. προϊστάμενος τμήματος φοιτητικής μέριμνας Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Τσιμπινός, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης, ο διευθυντής Γιώργος Χαλεπάκης, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Γιάννης Καψανάκης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Χατζιδάκης, ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Γιάννης Καρτάκης και το υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Κατερίνα Κασσαπάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει