Πήραν μαθήματα ζωής μαθητές που συμμετείχαν στη “Γιορτή Αθλητισμού”

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ  ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ

1,389

Με την παρουσία της χρυσής ολυμπιονίκη και αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του Ομοσπονδιακού προπονητή Άρσης Βαρών σε πάγκο Δημήτρη Ιωαννίδη πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» η «Γιορτή Αθλητισμού 2019 στη Μνήμη του Πρωταθλητή Ποδηλασίας Α.με.Α. Γιώργου Σηφάκη» που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Τα παιδιά βίωσαν μέσω των προσομοιωτών το πόσο αναγκαία είναι η χρήση της ζώνης ασφαλείας στη «Γιορτή Αθλητισμού 2019
Τα παιδιά βίωσαν μέσω των προσομοιωτών το πόσο αναγκαία είναι η χρήση της ζώνης ασφαλείας

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων (22 το σύνολο) όλου του νομού Ηρακλείου, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και πολλοί άλλοι πολίτες ενημερώθηκαν από την Τροχαία Ηρακλείου και τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων με ομιλίες και σοκαριστικά βίντεο για τα τροχαία ατυχήματα και τις τραγικές συνέπειές τους, βίωσαν με ασφάλεια μέσω των προσομοιωτών πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος του Κέντρου Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας «EERSC» και των Σχολών Οδηγών Στεφανάκη, πρόσκρουση και ανατροπή οχήματος, συνειδητοποιώντας το πόσο αναγκαία είναι η χρήση της ζώνης ασφαλείας, ενώ παράλληλα οι αθλητικοί φορείς – Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου, Αθλόδραση, ΑΣΚΑ Ηράκλειο, Α.Σ. Α.με.Α. «ΤΑΛΩΣ» και ο Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.»- τους έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν αθλήματα στίβου, ρυθμική γυμναστική, μπάσκετ με αμαξίδιο, ποδηλασία ατόμων με αναπηρία και ολυμπιακή πάλη.

 

προσομοιωτές χρήσης της ζώνης ασφαλείας στη «Γιορτή Αθλητισμού 2019

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, ο ειδικός σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου Νίκος Πατραμάνης, ο Αντώνης Ορφανίδης εκπρόσωπος του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, η αντιπρόεδρος ΕΑΚΗ και Τομεάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Ευαγγελία Σημαιάκη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης

 Η πρώην Ολυμπιονίκης κ. Πατουλίδου υπέγραψε αυτόγραφα στη "Γιορτή Αθλητισμού 2019"
Η πρώην Ολυμπιονίκης κ. Πατουλίδου υπέγραψε αυτόγραφα

«Ο Α.Σ. «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.» ευχαριστεί θερμά:

Επίδειξη πάλης από παιδιά  του «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε» στη "Γιορτή Αθλητισμού 2019"
Επίδειξη πάλης από παιδιά του «ΠΑΛ.ΕΥ.Ε».

Την δυναμική χρυσή ολυμπιονίκη μας, περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον καταξιωμένο ομοσπονδιακό προπονητή Άρσης Βαρών σε Πάγκο  Δημήτρη Ιωαννίδη για την παρουσία τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά για την στήριξη και την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής.

Τους συμμετέχοντας φορείς –ΑΣΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Α.Σ. «ΑΘΛΟΔΡΑΣΗ», Α.Σ. Α.με.Α. «ΤΑΛΩΣ»- για τη συνεργασία. Την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου.

Τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής από την Δομή Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Α’βαθμιας και της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Τους εθελοντές σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.  Τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Ο κ. Μαυράκης δείχνει στα παιδιά το άθλημα του στίβου στη "Γιορτή Αθλητισμού 2019"
Ο κ. Μαυράκης δείχνει στα παιδιά το άθλημα του στίβου.

Και τους πολύτιμους χορηγούς μας: AEGEAN AIRLINES, Καφενείο «Ο ΛΑΚΚΟΣ», Παραδοσιακός Χώρος Εστίασης ΠΕΤΟΥΣΗΣ, MARE Coffe Bar & Food, AEON SPA CANDIA MARIS, Ιατρικά και Ορθοπεδικά Είδη «ΥΓΕΙΑ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ», τον φυσιοθεραπευτή και φωτογράφο κ.Πατεράκη Στέφανο, DROSSOS Photography & Graphic Arts, WEZART Photography Advertising Marketing, Σχολές Χορού ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ, Ανθοπωλεία YUCCA και την ICON SECURITY”, αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Στη γιορτή αθλητισμού υπήρξε και αγώνας μπάσκετ με αμαξίδιο από τον ΑΣΚΑ.
Στη γιορτή αθλητισμού υπήρξε και αγώνας μπάσκετ με αμαξίδιο από τον ΑΣΚΑ.

Η Αθλητική Ακαδημία Κρήτης

Το Δ. Σ.  της Αθλητικής Ακαδημίας Κρήτης και οι προπονητές” οφείλουν  να ευχαριστήσουν, τον Αθλητικό Σύλλογο ‘’ΠΑΛ.ΕΥ.Ε’’ , για την τιμή  που μας έκανε να μας προσκαλέσει , στην γιορτή Αθλητισμού στη μνήμη  του Γιώργου Σηφάκη, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο, στα Δύο Αοράκια.  Ιδιαίτερα συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την Κατερίνα Βανδουλα, που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης” αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Μαθητές  στη "Γιορτή Αθλητισμού 2019"

Το τμήμα στίβου του συλλόγου παρουσίασε αγωνίσματα δρόμου με εμπόδια, άλμα χωρίς φόρα και ρίψη VORTEX, στα οποία συμμετείχαν πάρα πολλά παιδιά.

Τον συντονισμό είχαν οι προπονητές Μαυράκης Μανώλης, Τσατσάκης Αντώνης και βοήθησε η υπεύθυνη του γραφείου Περβολαράκη Γωγώ.

Το μήνυμα ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τις δράσεις που γίνονται στον στίβο και να γυμνασθούν μέσα από παιγνιώδη μορφή στην αρχή και μετά να συνεχίσουν την άθληση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει