Οι καταγγελίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία Λασιθίου

312

Στις κομματικές και αδιαφανείς, όπως τις χαρακτηρίζει, τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία Λασιθίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου που βάλλει και κατά του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Χάρη Λυδάκη για την πρότασή του σε προεκλογικό άρθρο να μετατραπούν τα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας σε κέντρα υγείας με ιδιώτες μάνατζερ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Αυτή τη φορά είναι γεγονός ότι χρειάστηκαν πολλά τηλέφωνα, σημειώματα, συσκέψεις στην Πειραιώς και στου Μαξίμου, τσακωμοί και υποσχέσεις, για να αποτυπωθεί η θαυμαστή ισορροπία του καταλόγου των νέων διοικητών.

Τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν και οι διορισμοί στο Λασίθι. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα βιογραφικά αλλά και τις… ευχαριστίες των νέων διοικητών, για να καταλάβει ποιος και γιατί έκανε αυτές τις επιλογές. Κομματισμός αντί για αξιοκρατία και διαφάνεια.  Ανεξάρτητα όμως από τον αδιαφανή τρόπο επιλογής τους, το έργο αλλά και τα προβλήματα των νοσοκομείων είναι σοβαρά, και οι νέες διοικήσεις θα κριθούν από τη δράση και τη συμπεριφορά τους. Αφού ευχηθούμε καλή επιτυχία στη θητεία τους, θα υπενθυμίσουμε

  • ότι το Ε.Σ.Υ. είναι Δημόσιο Σύστημα Υγείας,
  • ότι είναι κατάκτηση η δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων του Λασιθίου και
  • ότι η συνέχιση της βελτίωσης των υπηρεσιών, που άρχισε το 2015, είναι απαίτηση όλων.

Βολές κατά υποδιοικητή της ΔΥΠΕ

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Αυτά τα σημειώνουμε ιδιαίτερα, επειδή τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ ο κ. Χάρης Λυδάκης, ένας από τους συγγραφείς του προεκλογικού άρθρου που πρότεινε την μετατροπή των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας σε κέντρα υγείας με ιδιώτες μάνατζερ και ελαστικές σχέσεις εργασίας για να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα.  Τέτοιες ιδέες, όπως και της παράταξης της ΝΔ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θα συναντήσουν τη σφοδρή αντίδραση των όλων των Λασιθιωτών”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει