Εξώδικο στη γειτόνισσα γιατί τον ενοχλεί ο τόνος της φωνής της!

«ΟΜΗΡΟΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

1,555

Τον ενοχλεί ο …τόνος της φωνής της γειτόνισσας και της έστειλε εξώδικο! Και εκείνη όμως δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα.

Συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της έφθασε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας, ζητώντας να γίνουν συστάσεις στον γείτονα, καταγγέλλοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει μετατρέψει σε εφιάλτη τη «συνύπαρξή» τους στην ίδια πολυκατοικία.

Η γυναίκα δεν προλαβαίνει να μπει στο διαμέρισμα της και αρχίζουν τα χτυπήματα με το σκουπόξυλο από τον ένοικο του από κάτω ορόφου. Δεν τολμούν να τραβήξουν καζανάκι, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν ένα πιάτο, να γελάσουν ή ακόμα και να φωνάξουν όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια.

Ο γείτονας παραμονεύει και είναι πάντα ετοιμοπόλεμος για παρατηρήσεις και καβγά.

Έχουν πάψει προ πολλού να κυκλοφορούν στο σπίτι με παπούτσια. Οι παντόφλες… περιμένουν απαραιτήτως στην είσοδο  του διαμερίσματος. Όλα τα έπιπλα είναι εξοπλισμένα με ειδικά αντιθορυβικά τσοχάκια ώστε σε περίπτωση μετακίνησης κάποιας καρέκλας να μην προκαλείται θόρυβος.

Τρέμουν όταν κατά λάθος πέσει κάποιο αντικείμενο στο πάτωμα (όπως έχει συμβεί), ενώ δεν τολμούν να προσκαλέσουν έναν άνθρωπο σε γενέθλια και γιορτές αναλογιζόμενοι τα χτυπήματα από το σκουπόξυλο και τις διαμαρτυρίες του γείτονα, όπως συνέβη σε κάποιες απρόσμενες επισκέψεις. Οι επισκέπτες πραγματικά σάστισαν όταν άκουσαν τον χαλασμό Κυρίου στα  κάτω πατώματα.

Ο γείτονας επιμένει ότι η οικοδέσποινα του επάνω ορόφου δεν σέβεται τις ώρες της κοινής ησυχίας και τα νεύρα του έχουν τσιτώσει σε επικίνδυνο βαθμό με αποτέλεσμα οι εντάσεις και οι προστριβές να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Στον αντίλογο υποστηρίζεται ότι έχουν καταντήσει όμηροι στο ίδιο τους το σπίτι και ότι φοβούνται ακόμα και να… βήξουν.

Η εν λόγω περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση κακής γειτονίας στο Ηράκλειο… Οι συστάσεις και οι μηνύσεις πέφτουν βροχή. Ηρακλειώτης  έφθασε στο εμετικό σημείο να αφήσει τα κόπρανά του μπροστά από το σταθμευμένο αυτοκίνητο του ενοχλητικού γείτονα, από τη θέση του οδηγού, ώστε προσερχόμενος ο οδηγός να την… πατήσει.

Τον είδαν άλλοι γείτονες να κατεβάζει το παντελόνι χαράματα και έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Άλλος για να  εκδικηθεί το γείτονα που πάρκαρε το αυτοκίνητο μπροστά στο δικό του σπίτι μετέτρεψε το όχημά σε …στραπατσάδα από τα αυγά που εκτόξευσε.

Είναι αρκετοί οι πολίτες που καθημερινά  ζητούν από τους εισαγγελείς υπηρεσίας να παρέμβουν για  συστάσεις σε ενοχλητικούς γείτονες επειδή κάνουν (ή δήθεν κάνουν) φασαρία ή  γιατί σταθμεύουν το όχημα τους μπροστά από τις δικές τους εισόδους ή ακόμα επειδή μπορεί ενοχλούνται από τα κατοικίδια τους, από τον ήχο του κουδουνιού της πόρτας, από την ένταση του ήχου της τηλεόρασης, από το άπλωμα των ρούχων ή από το πότισμα των λουλουδιών.

Όχι άδικα λοιπόν ο σοφός λαός λέει ότι «ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας δεν περνάει…».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει