ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

420

Μειώστε τις τιμές!

Στην προτροπή προς τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να επανεξετάσουν τις χρεώσεις στα δεδομένα προέβη ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, από το 21ο Συνέδριο Infocom World.

Ο υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην απόκλιση μεταξύ των ονομαστικών και των πραγματικών τιμών, δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αποκρυστάλλωση τού ποιες είναι οι πραγματικές τιμές και να καταγραφούν.

Στη συνέχεια, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πρέπει οι τιμές στα δεδομένα να πέσουν «γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, πρόσβασης και επιτάχυνσης της πορείας της χώρας».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αντιλαμβανόμαστε τις εταιρείες ως αρωγούς στη μετατόπιση της θέσης της χώρας ποιοτικά. Και έχουμε ήδη καλά παραδείγματα στις συνεργασίες μεταξύ μας, που είναι ενέργειες με προστιθέμενη αξία. Εμείς από την πλευρά μας δεν επιθυμούμε να συμπιέσουμε την αγορά».

Μαρία Δαμανάκη

Γιατί στη Μαρία

«Πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής» είπε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αρκετοί κατάλαβαν ότι έστειλε μήνυμα στους Καραμανλή- Σαμαρά να το ξεχάσουν ότι θα είναι υποψήφιοι (εγώ δεν τους… έχω ξεχάσει ακόμη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν).

Και τώρα ο πρωθυπουργός σκέφτεται τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν έναν τέτοιο σκοπό, ωστόσο είναι λιγότερα εκείνα που συνθέτουν, ομογενοποιούν και ενώνουν όλα τα κόμματα, από τη «Νέα Δημοκρατία» μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και  την «Ελληνική λύση».

Είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε   στη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας να εκλεγεί πρώτη φορά γυναίκα.

Ταιριάζει στη φυσιογνωμία του ως υποστηρικτή των μεταρρυθμιστικών πολιτικών, θα ήθελε να αλλάξει εικόνα η Ελλάδα με την εκλογή γυναίκας στο τιμόνι της χώρας, θα μπορούσε μια γυναίκα να ενώσει και όχι να χωρίσει τα κόμματα.

Ο ίδιος… αγαπάει Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά δεν υπηρετεί αυτό που θέλει. Έτσι οι περισσότεροι καταλήγουν στο όνομα «Μαρία Δαμανάκη».

 

Κων. Μητσοτάκης - Μαρία Δαμανάκη με τον Ενιαίο Συνασπισμό που έφτιαξαν τη συγκυβέρνηση του 1989

Του λύνει θέματα

…Ξέρω, πολλοί ξινίζουν το μπιρουρίρου τους με το που ακούνε το όνομα της Μαρίας. Αλλά συγκεντρώνει πολλά “συν.” Προέρχεται από την Αριστερά, υπήρξε πρόεδρος του Συναπισμού, υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Επικρατείας) με τον Γιώργο, διετέλεσε επίτροπος της χώρας – κατά πολλούς επιτυχημένη.

Διεμβολίζει σίγουρα το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί πρόβλημα στον Τσίπρα, ακομη και αν αποφασίσει να μην την ψηφίσει!

Και ο Μητσοτάκης; Δύσκολα θα χάσει ψήφους ειδικά αυτή την εποχή, ενώ σφυρηλατεί τη σχέση που πάντα είχε η Μαρία Δαμανάκη με την οικογένεια από την εποχή που ο αείμνηστος επίτιμος είχε τις πιο στενές επαφές με τον Ενιαίο Συνασπισμό, με τον οποίο έφτιαξαν τη συγκυβέρνηση του 1989.

Τώρα, από τις σκέψεις μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου υπάρχει ακόμη δρόμος…

 

Τη νύχτα της Κυριακής 5 προς 6 Νοεμβρίου του 1961 η Αθήνα έζησε μια τρομακτική θεομηνία

 

Και τότε τι ήταν;

Τη νύχτα της Κυριακής 5 προς 6 Νοεμβρίου του 1961 η Αθήνα έζησε μια τρομακτική θεομηνία που κράτησε πέντε ώρες, έναν κυκλώνα που άφησε πίσω του νεκρούς, τραυματίες, ερείπια και άστεγους.

Και τότε… κλιματική αλλαγή.

Χωρίς Δούρου.

Χωρίς Πατούλη.

 

 

 

 

Βαρουφάκης - ΧατζηνικολάουΤον ετοιμάζει το σύστημα

Δεν ξέρω εάν ετοιμάζει το σύστημα τον νέο (εναλλακτικό) ηγέτη στην περίπτωση που αποτύχουν στο άμεσο μέλλον Μητσοτάκης- Τσίπρας να ξαναβρούν τη δύναμη που έχουν τώρα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι από εκεί που ο Βαρουφάκης ήταν… ο αδύναμος κρίκος (και δικαίως…), από εκεί που… δεν έπρεπε να μιλάει, ξαφνικά του γίνονται αγιογραφίες, φτιάχνει όλο το σκηνικό για τον «διανοούμενο λαϊκιστή» που θα ξαναποκτήσει… βαρουφίτσες όταν τον χρειαστεί η «κατάσταση».

 

Πήγαν μαζί στην εκπομπή

…Ένας από αυτούς που φιλοξένησαν τον Βαρουφάκη, αλλά και τη γυναίκα του (κι εδώ είναι το ζουμί, ότι εμφανίζεται σαν αποκατάσταση – αγιοποίηση…), ήταν και ο Χατζηνικολάου, που έλεγε κάποτε τα εξ αμάξης.

Το ζευγάρι μίλησε για όλα, από τη σχέση και τον γάμο τους μέχρι την πολιτική, την περιβόητη φωτογράφηση στο Paris Match.  «H σχέση μας έχει περάσει από χίλια κύματα» είπε η Δανάη Στράτου στην ερώτηση αν κινδύνευσε από την πολιτική. Από τη μεριά του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ανησυχούσε πολύ για αυτήν όταν μπήκε στην πολιτική».

Με αυτόν τον όρο περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης το ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι τους. Περιέγραψε πώς κατάφερε να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των παιδιών της συντρόφου και της δικής του κόρης, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες με την κόρη της Δανάης Στράτου.

 

Η Δανάη και ο Βαρουφάκης στο περιοδικό Paris Match

Η λάθος φωτογράφηση

…Η Δανάη περιέγραψε πως μετά τον χωρισμό της άρχισε να την ενδιαφέρει ο Γιάνης, ενώ, όπως αποκάλυψε, στο πρώτο τους ραντεβού τής ζήτησε να γεράσουν μαζί.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε το ζευγάρι για την περιβόητη φράση που φέρεται να είπε ο Γιάνης στη σύζυγό του, το «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».

«Δεν ειπώθηκε ποτέ. Υπήρξε μια απόλυτη διαστρέβλωση», είπε η Δανάη και ο Γιάνης περιέγραψε πώς από το τίτλο της ταινίας «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» και χάριν αστεϊσμού  τού χρέωσαν την έκφραση.

«Το 2011 φύγαμε για την Αμερική μετά τις απειλές που δεχτήκαμε» είπε η Δανάη. «Αντίπαλός μου δεν ήταν ο Σόιμπλε αλλά τα συντροφικά μαχαιρώματα» είπε ο Γιάνης για τη δύσκολη περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους που οδήγησαν στην παραίτησή του.

Ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε «mea culpa» για την πολυσυζητημένη φωτογράφηση του ζευγαριού στο περιοδικό Paris Match, για την οποία είχε γίνει ντόρος ότι προβάλλουν το ακριβό lifestyle τους.

«Φταίω 100% εγώ. Γιατί ήμουν και αδαής ως προς τα μέσα και δεν είχα και κάποια σοβαρή υποστήριξη από κανένα γραφείο Τύπου. Έναν άνθρωπο είχα.

Αυτό που με ενδιέφερε πιο πολύ από όλα ήταν το κείμενο. Το κείμενο ήταν τέλειο!».  «Έκανε ζημιά και έδειξε κάτι που δεν είμαστε εμείς. Χλιδή, τι χλιδή; Πίναμε λίγο κρασί και τρώγαμε μια σαλάτα.

 

@patris
Πρώτα διόρισαν τον 80χρονο ως διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας και μετά το κράξιμο τον παραίτησαν. Με τι ψυχολογία θα βγει τώρα αυτός ο άνθρωπος στην αγορά εργασίας;
Sarliakos

 

Θα παίρνουν όλοι εισιτήρια!

Δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα έγιναν με τις προσκλήσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο ο Μύρων Μιχαηλίδης μιλώντας για… “Οξεία… προσκλητίαση” .

Ο κορυφαίος αρχιμουσικός πήρε όλη την ευθύνη επάνω του και θέλησε από την αρχή να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά, αναλογιζόμενος τον ντόρο που είχε προκληθεί προ μηνών με τις προσκλήσεις του Πολιτιστικού.

“Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες όπως ξεκαθάρισε, ο κ. Μιχαηλίδης έκοψε… εξαρχής τη φόρα (και την όρεξη) στους “τζαμπατζήδες”: “Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος σε αυτά που λέω.

Δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις. Αυτή η μεταδοτική νόσος πρέπει να σταματήσει!

Σας παρακαλώ να στηρίξετε το Πολιτιστικό αγοράζοντας εισιτήρια!”.

 

Μπορεί να εφαρμοστεί όμως;

…Ωραία ιδέα βέβαια, αρκεί να ισχύσει για όλους. Για τον δήμαρχο, τους συμβούλους, τους βουλευτές, τους δημοσιογράφους… όλους; Αλλά μπορεί;

Μοιάζει λίγο πρόχειρη και παρορμητική. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί θέλεις να καλέσεις κάποιον πχ ακόμη κι έναν υπουργό, ένα ξένο επίσημο. Τι θα του πεις; Πλήρωσε; Δεν γίνονται αυτά.

Πόσο όμως θα είναι οι τιμές των εισιτηρίων; Είπε ότι η ελάχιστη τιμή τους θα είναι τα 5 ευρώ και η μέγιστη τα 30. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού, η οποία ανέβηκε χθες στο δίκτυο μετά το… enter που πάτησε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναράκη -Ηλιάκη.

 

Πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση έλεγε ο  Μητσοτάκης....Τι ήθελε να πει;

Τελικά, πώς το εννοεί ο Μητσοτάκης;

Πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση μάς έλεγε ότι «δεν πρόκειται να ανεχτεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο»!

Χρειάζεται μια…μικρή εξήγηση. Ή όχι;

 

Έφυγε… νωρίς ο Πατέρας

Η επιλογή του νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου  Καρδίτσας  Κωνσταντίνου ΠατέραΚρίμα, χάσαμε το παλικάρι! Μετά τις αντιδράσεις πιέστηκε ο 82χρονος Κ. Πατέρας και παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Παραίτηση την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η παραίτηση έρχεται μετά τις «βολές» του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις στη ΝΔ για ρουσφέτια, σημειώνοντας πως «ο βουλευτής Καστοριάς ομολόγησε σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «ο 82χρονος (παραιτηθείς) διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μάς ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

 

επιτροπή υπό την προεδρία του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία.

Επιτροπή για τη βία

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συστήθηκε 5μελής επιτροπή υπό την προεδρία του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα έχει ως έργο την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας.

Στην επιτροπή μετέχουν επίσης οι Β. Χρήστου, επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, καθώς και ο Β. Μάλλιος, διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος του Υπουργείου στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. (ΕΕΔΑ).

 

Για να τον καμαρώσουν

Χαρές και περηφάνια για τον πρώην δήμαρχο Σταύρο Χαλκιαδάκη.

Ο γιος του Νίκος  αποφοίτησε από το Τμήμα Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης αριστεύοντας και παίρνοντας το πτυχίο με βαθμό 9.45 και μάλιστα κλήθηκε και διάβασε τον όρκο.

Ο νέος επιστήμονας είναι γιος του Σταύρου Χαλκιαδάκη και της εκπαιδευτικού Νίκης Δεληκανάκη, που ήταν εκεί για να τον καμαρώσουν.

 

Η συγκινητική φωτογραφία με έναν 87χρονο να μοιράζεται μια τελευταία μπίρα, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Ζήτησε μια τελευταία μπίρα

Είναι μια συγκινητική φωτογραφία με έναν 87χρονο να μοιράζεται μια τελευταία μπίρα, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Παιδιά και εγγόνια στέκονται στο πλευρό του 87χρονου Νόρμπερτ Σεμ από το Άπλετον του Ουισκόνσιν και απολαμβάνουν το ποτό τους, αναπολώντας τις στιγμές που έζησαν μαζί.

Τη σχετική φωτογραφία που έγινε αργότερα viral τράβηξε ο γιος του 87χρονου, Τομ, και την έστειλε στο «οικογενειακό» Whatsapp.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Νόρμπερτ άφησε την τελευταία του πνοή και τότε ο εγγονός του αποφάσισε να δημοσιεύσει στα social media τη φωτογραφία από αυτή την ξεχωριστή στιγμή που έζησε με τον παππού του.

 

Το καζίνο

Φυσικά και δεν είναι είδηση ότι το καζίνο της Κρήτης χωροθετείται στην πρώην βάση Γουρνών. Το νέο είναι ότι… παίζεται ένα παιγνίδι εξουσίας κι εκείνοι που νομίζουν ότι το είχαν… καπαρώσει θα μείνουν στον… άσο. Άλλοι ρηγάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά κρατάνε!

 

Κλασικά

Ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνεις σε έναν άνθρωπο που τον είχες μαζί σου. Ήταν κομμάτι σου. Να βγαίνεις και να τον συκοφαντείς. Η κλασική δύναμη των δειλών.

 

Προτάσεις

Ωραίοι οι καραμανλικοί! Λένε ότι το… καλύτερο που έχει να κάνει ο Μητσοτάκης είναι να φέρει στην ΚΟ της Ν.Δ. το θέμα του Προέδρου. Να αποφασίσουν δηλαδή όλοι μαζί όπως… δημοκρατικά είχε κάνει ο γερο – Καραμανλής με τον Τσάτσο, αλλά και ο νεότερος με τον Παπούλια!

 

Ο έρωτας

Ούτε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κρύφτηκε ο έρωτας του Λυγερού και των Ενεργών Πολιτών με τον Κουράκη. Ένας έρωτας που στοίχισε ήδη και την απομάκρυνση του αξιόλογου στελέχους κ. Γιάννη Καλέμπουμπα. Γυναικολόγος είναι ο άνθρωπος και καλός, αλλά πού να τους… αντέξει;

 

Ισολογισμοί

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ελέγχει όλα τα ιδρύματα που καταθέτουν ισολογισμούς, όπως είναι υποχρεωμένα να πράττουν κάθε χρόνο; Διότι άλλα βλέπω ότι το κάνουν σταθερά και αδιάλειπτα, άλλα έχουν να καταθέσουν από το… 2015. Γιατί άραγε;

 

Συμβόλαιο

Τελικά μετά από όσους βλέπουμε να διορίζονται στο Δημόσιο ως διοικητές, πρόεδροι κ.λπ. η δέσμευση Μητσοτάκη ότι «δεν θα τοποθετηθούν πολιτευτές» ίσχυσε στο ακέραιο μόνο για το Ηράκλειο και μόνο για τον Ματαλλιωτάκη.

 

Καταγγελίες

Πολλές κλήσεις στο 1142 για τον αντικαπνιστικό νόμο. Δύο όμως που έγιναν στην Κρήτη ξεχωρίζουν. Κυρίως αυτή που αναφέρεται στην Κρήτη σε χώρο εκκλησίας στη Χωστή Χανίων, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Κάπνιζε στην εκκλησία και τον κάρφωσαν!

Επίσης υπήρξε αναφορά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρέθυμνο – Αγία Γαλήνη και στο οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός κάπνιζε σε όλο το δρομολόγιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει