Υποψήφιο για ευρωπαϊκό τελικό το Ηράκλειο

Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ EUROPA CONFERENCE LEAGUE ΤΟ 2022 Ή ΤΟ 2023 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

161

Υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της φιλοξενίας και διοργάνωσης του τελικού του UEFA Europa Conference League το 2022 ή το 2023 έθεσε και επίσημα το Ηράκλειο και μάλιστα με αρκετές πιθανότητες να την αναλάβει!

Η απόφαση ελήφθη χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και το στάδιο που προτάθηκε στην ΟΥΕΦΑ, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες, είναι φυσικά το Παγκρήτιο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σε συνεννόηση φυσικά με τους τοπικούς φορείς και την ΕΠΟ.

Από τη στιγμή που δεν προχωράει η διεκδίκηση του Euro 2028 σε συνεργασία με άλλες βαλκανικές χώρες, ο υφυπουργός κίνησε τις διαδικασίες για την ανάληψη ενός σημαντικού ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού event, θέτοντας σε προτεραιότητα το Παγκρήτιο Στάδιο, δίνοντας στους φιλάθλους της Κρήτης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά έναν τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το UEFA Europa Conference League θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν (2020-21) και θα είναι η τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, μετά το Champions League και το Europa League.

Επί της ουσίας η UEFA δημιούργησε αυτή τη διοργάνωση για να βοηθήσει τις ομάδες που προέρχονται από τα χαμηλά στρώματα της κατάταξης και από τις πιο αδύναμες χώρες στη βαθμολογία της. Με δεδομένο ότι οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς τα τελευταία χρόνια, δεν αποκλείεται να απασχολήσει έντονα η νέα διοργάνωση τα επόμενα χρόνια τους συλλόγους μας.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στη 15η θέση της κατάταξης της UEFA. Αν μείνει σε αυτή μέχρι το 2021, τότε θα δώσει δύο ομάδες στο Europa Conference League, τον τρίτο και τον τέταρτο του πρωταθλήματος της σεζόν 2020-2021.

Πιθανότατα αυτό θα επηρεάσει και το πόσες ομάδες θα έχει η Ελλάδα στο Champions League και το Europa League, αν και οι αλλαγές στο φορμάτ των δύο κύριων διοργανώσεων της UEFA δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, για να επιλεγεί το Παγκρήτιο Στάδιο από την UEFA, είναι προαπαιτούμενο να εκσυγχρονιστεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με μία σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων που ξεπερνούν τον αριθμό εκείνων που είχαν ζητηθεί (και στην πλειονότητά τους δεν έγιναν), προκειμένου να το χρησιμοποιήσει η Εθνική ομάδα στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro.

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ασφαλώς η Πολιτεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει