ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ: Στο ΠΑΓΝΗ ο ανακριτής για την απολογία του κτηνοτρόφου

228

Πιθανότατα σήμερα θα απολογηθεί για την αιματοχυσία στο Μπαλί ο 45χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 49χρονο ναυτικό ενώ κυνηγούσε με τέσσερις φίλους. Θύμα και κατηγορούμενος ήταν συγχωριανοί και αυτό προσδίδει ακόμα πιο δραματικό τόνο στην όλη υπόθεση που απασχολεί τις Αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία.

Επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. μιλάει για διαπληκτισμό των δύο ανδρών με αφορμή τα κυνηγόσκυλα και για ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρός ο 49χρονος ενώ τραυματίστηκε ο 45χρονος. Ο τελευταίος μάλιστα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο αρμόδιος ανακριτής Ρεθύμνου αναμένεται να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διαδικασία της απολογίας.

Όπως έχει γράψει η «Π» ο 45χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι το θύμα ήταν εκείνο που έστρεψε πρώτο το όπλο εναντίον του, πυροβόλησε προς την πλευρά του τρεις φορές, εκ των οποίων μία τον τραυμάτισε στην πίσω δεξιά πλευρά καθώς  εκείνος αποχωρούσε από το σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν να «απαντήσει» και να τον πυροβολήσει μία φορά. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο 45χρονος πυροβόλησε αρχικώς μία φορά στον αέρα προς την πλευρά του σκύλου για εκφοβισμό και άλλη μία αφού ήδη είχε τραυματιστεί από τον κυνηγό. Από τους πέντε δηλαδή κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του μακελειού αποδίδονται δύο στον 45χρονο και τρεις στον 49χρονο.

Ωστόσο 47χρονος αυτόπτης μάρτυρας, φίλος του θύματος, έχει καταθέσει: «Ενώ ήμουν σε απόσταση, χωρίς να έχω οπτική επαφή, συνέχισα να ακούω φωνές-διαπληκτισμούς και ξαφνικά άκουσα δύο πυροβολισμούς. Πριν τους πυροβολισμούς άκουσα τον 49χρονο να λέει: «Τους σκύλους θα σκοτώσεις;» και του απάντησε ο δράστης «Και σένα θα σκοτώσω».

Ο πρώτος πυροβολισμός ρίφθηκε αλλά δεν ήμουν σε οπτική γωνία για να δω ποιος πυροβόλησε αλλά σίγουρα ο δράστης πυροβόλησε προς τον σκύλο. Όταν ρίφθηκε ο δεύτερος πυροβολισμός είχα οπτική επαφή με τον 49χρονο και τον είδα να γονατίζει στο έδαφος.

Επίσης άκουσα ακόμα δύο πυροβολισμούς που ρίφθηκαν από τον 49χρονο καθόσον είχε στα χέρια του το κυνηγετικό όπλο, πέφτοντας και χωρίς να σημαδεύει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει