ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Λήξη ταλαιπωρίας στον κόμβο Γουρνών

661

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος των Γουρνών που παρέμενε κλειστός για ένα τρίμηνο, λόγω της ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων εργασιών.

Όπως είναι γνωστό, λόγω των εργασιών που προηγήθηκαν είχε γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρόδιους δρόμους και προς την πρώην Αμερικανική Βάση των Γουρνών, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των διερχομένων αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που περίμεναν πώς και πώς την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΒΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης ο κόσμος μέχρι σήμερα ζούσε μια ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις του, αλλά ευτυχώς από προχθές που δόθηκε στην κυκλοφορία ο ισόπεδος  κόμβος των Γουρνών τα θέματα αυτά αποκαταστάθηκαν πλήρως.

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος των Γουρνών

 

Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύουν πλέον οι εκτροπές της κίνησης των οχημάτων που είχαν δοθεί, καθώς με την παράδοση του έργου αποφορτίζεται κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή των Γουρνών και στο Κοκκίνι Χάνι που πλέον εξυπηρετείται από το νέο ανισόπεδο κόμβο που αναμορφώθηκε.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος του μεγάλου έργου Γούρνες – Χερσόνησος, που προέβλεπε να γίνει ο συνδετήριος δρόμος και ο ισόπεδος κόμβος στην παλαιά εθνική οδό προς την πρώην Αμερικανική Βάση.

Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται η ΔΕΗ να συνδέσει με ηλεκτρικό ρεύμα τους ιστούς του κλάδου εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Γουρνών από την οδική αρτηρία προς τις Γούρνες και την περιοχή Κοκκίνη Χάνι. Το έργο έχει ήδη κατασκευαστεί και είναι έτοιμο, αλλά η μόνη εκκρεμότητα που δεν έχει διευθετηθεί είναι να γίνει η σύνδεση με τη ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη φάση του έργου Γούρνες Χερσόνησος, προβλέπεται η ανακατασκευή των κλάδων του ανισόπεδου κόμβου Καστελλίου που θα γίνει το επόμενο διάστημα μετά την έγκριση της εργοταξιακής σήμανσης από την αστυνομική διεύθυνση που θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως.

Να δοθεί η πεζογέφυρα

Ένα επιτακτικό ζητούμενο για την ασφάλεια μαθητών, γονέων και κηδεμόνων των σχολικών συγκροτημάτων της πρώην Αμερικανικής Βάσης εξακολουθεί να αποτελεί η ολοκλήρωση και παράδοση της πεζογέφυρας στη γέφυρα Γουρνών.

Αυτό τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και νηπίων Γουρνών και Κοκκίνη Χάνι, και υπογραμμίζουν  πως «είτε στη μη διάθεση των αναγκαίων πόρων, είτε στην ιδιοτροπία και κακεντρέχεια των παρακείμενων ιδιοκτητών γης, είτε σε οτιδήποτε άλλο αποδοθεί η πολυετής καθυστέρηση, δεν έχει πλέον, μετά από τόσα χρόνια, καμία σημασία, καθώς ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι καθημερινός.

Ο αριθμός των ατόμων που κάθε πρωί προσεγγίζει τα σχολικά συγκροτήματα υπερβαίνει τα 1.000. Μερίδα των μαθητών και γονέων διασχίζει την υπάρχουσα γέφυρα στην προσέλευση ή στην αποχώρηση από τα σχολεία. Μία απροσεξία οδηγού, μία απότομη κίνηση πεζού, η ολισθηρότητα σε μια βροχή, μία πρωινή αντηλιά ή ένα με υψηλή ταχύτητα μηχανάκι ή αυτοκίνητο, αρκούν για να συμβεί ένα τραγικό συμβάν, ένας θάνατος ή ένα πολύνεκρο δυστύχημα.

Τότε, όπως πάντα συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, ως δια μαγείας θα δοθεί λύση και το έργο θα περαιωθεί ή μια δεύτερη λύση ως δια μαγείας επίσης θα βρεθεί, μόνο που για χρόνια τώρα δε φάνηκε.

Καμία μάνα και πατέρας, καμία οικογένεια, δεν πρέπει να θρηνήσει. Καλύτερα λοιπόν να προλάβουμε, παρά να θρηνήσουμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει