Προσλήψεις σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

156 ΚΑΙ 85 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

1,868
νοσοκομεία
Τα νοσοκομεία ενισχύονται με προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται απολύσεις” τονίζει η διοίκηση ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου

Με προσωπικό ενισχύονται τα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 156 εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι οποίοι θα καλύψουν θέσεις που αφορούν την καθαριότητα, την εστίαση και τη σίτιση.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 29 Νοεμβρίου και η προκήρυξη αφορά προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αντίστοιχες προσλήψεις 85 ατόμων θα γίνουν στο Βενιζέλειο και στη φάση αυτή αξιολογούνται οι αιτήσεις όσων συμμετείχαν στη σχετική διαδικασία.

Ο κ. Γιάννης Τασσόπουλος
Ο κ. Γιάννης Τασσόπουλος

Αυτά επεσήμανε μιλώντας στην “Π” ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι έχει ζητηθεί η ενίσχυση του ΠΑΓΝΗ με 15 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό με μπλοκάκι αλλά και 28 επιπλέον ατόμων για να καλύψουν θέσεις διοικητικού προσωπικού, καθαριότητας και σίτισης.

Επιπλέον, θα καλυφθούν οι θέσεις των επικουρικών γιατρών, η θητεία των οποίων λήγει στο τέλος του μήνα.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κενά αλλά τα νοσοκομεία ενισχύονται συνεχώς με προσωπικό, προγραμματίζονται και νέες προσλήψεις και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται απολύσεις” είπε ο διοικητής.

Ο κ. Τασσόπουλος πρόσθεσε ότι δεν κατανοεί γιατί το Σωματείο Εργαζομένων επιμένει να κάνει λόγο για απολύσεις, ενώ γνωρίζει ότι κανείς δεν απολύεται.

“Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσω είναι ότι έχουν εκλογές και θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα” ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ασφαλής εφημερία των νοσοκομείων θεωρείται δεδομένη.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ έχει θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα των ελλείψεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο, ενώ ο πρόεδρος Δημήτρης Βρύσαλης έχει επισημάνει ότι από τα 2030 άτομα μόνιμο προσωπικό που υπηρετούσαν στο ΠΑΓΝΗ το 2012, το 2018 οι μόνιμοι δεν ξεπερνούν τα 1.373 άτομα.

Ο ίδιος είπε στην “Π” ότι το Αιματολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λόγω των ελλείψεων προσωπικού.

 

Εργαζόμενοι: «Βάζουν τους ιδιώτες από το… πλυντήριο»

 

“Δεν θέλουμε ιδιώτες”

Ο κ. Δημήτρης Βρύσαλης
Ο κ. Δημήτρης Βρύσαλης

Ο Δ. Βρύσαλης αναφέρθηκε και στη βλάβη που παρουσίασε το ένα από τα δύο πλυντήρια του νοσοκομείου με αποτέλεσμα μέρος του ιματισμού να αποστέλλεται σε ιδιώτη για καθαρισμό. “

Η βλάβη αποκαθίσταται, αλλά μέχρι να γίνει αυτό δεν μπορούσαμε να μην φροντίσουμε  να βρούμε άλλη λύση” απαντά ο διοικητής, ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να δοθεί το έργο του καθαρισμού στον ιδιωτικό τομέα. “

Θέλουμε να παραμείνει στο νοσοκομείο και να γίνει προμήθεια καινούργιων πλυντηρίων γιατί αυτά που έχουμε είναι παλαιά” τονίζει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει