ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: “Μπλόκο” και από δυτικά στη θαλάσσια μεταφορά

Έρχεται στο Ηράκλειο νέος περιφερειακός διοικητής του Λιμενικού

198

Μετά το Ηράκλειο, και στα Χανιά δημιουργείται Περιφερειακή Ομάδα δίωξης ναρκωτικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης.

Η δημιουργία της ομάδας δίωξης ναρκωτικών δίνει νέα δυναμική στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και της εισαγωγής τους από θαλάσσης στη δυτική Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, αφού έχουν ολοκληρωθεί κάποιες τυπικές διαδικασίες, οι οποίες σχετίζονται με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που θα επιθυμεί να τη στελεχώσει.

Η ομάδα αυτή αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι θα αποτελείται συνολικά από οχτώ άτομα μαζί με τον λιμενικό με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Ο μέχρι πρότινος λιμενάρχης Χανίων και νέος περιφερειακός διοικητής του Λ.Σ. στην Κρήτη Σπύρος Πασσάκος ανέφερε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της αφού πρώτα προταθούν τα άτομα που θα τη στελεχώσουν.

«Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι η ομάδα ασφαλείας του Λιμεναρχείου Χανίων που αποτελείται από δέκα άτομα είναι εκείνη που θα διερευνήσει θέματα ναρκωτικών, λαθραίων καπνικών προϊόντων κι άλλα θέματα ασφαλείας. Με τη δημιουργία της νέας αυτής ομάδας θα υπάρχει μία εξειδίκευση του αντικειμένου» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η δημιουργία της ήταν αναγκαία.

«Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα το τελευταίο οχτάμηνο παρατηρήθηκε αύξηση περιστατικών με ναρκωτικά αλλά και άλλων ζητημάτων ασφαλείας. Ο υπουργός μετά από εισήγηση του αρχηγού του Σώματος διαπίστωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτή η ενίσχυση στο Λιμεναρχείο ώστε να γίνουν δράσεις προς όφελος της κοινωνίας».

Αναλαμβάνει καθήκοντα

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να αναλάβει και επίσημα καθήκοντα περιφερειακού διοικητή Κρήτης στην 7η Περιφερειακή Διοίκηση ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ και νυν κεντρικός λιμενάρχης Χανίων πλοίαρχος ΛΣ Πασσάκος  Σπυρίδων.

Ο πλοίαρχος ΛΣ Πασσάκος Π. Σπυρίδων γεννήθηκε 21-04-1969 στον Πειραιά όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Είναι έγγαμος με 2 γιους 20 και 17 ετών.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ηρακλείου Κρήτης.

Το 1993 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από την οποία και αποφοίτησε με τον βαθμό του σημαιοφόρου Λ.Σ.

Το 2014 προήχθη στον βαθμό του πλοιάρχου Λ.Σ. τον οποίο φέρει μέχρι σήμερα λόγω μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό και τη θέση του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας της ΠΕΑΛΣ.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα έρευνας και διάσωσης -επιθεώρησης πλοίων-προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, διαχείρισης κρίσεων, επιμορφωτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της Ε.Μ.Υ κ.τ.λ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως κεντρικός λιμενάρχης Χανίων, διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χανίων, διευθυντής στη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Ναυτιλίας, κυβερνήτης στο Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ. 413, στο ΠΛΣ 620 την εποχή της κρίσης των Ιμίων και στο ναυαγοσωστικό σκάφος 518, επιτηρητής των δόκιμων σημαιοφόρων Λ.Σ. στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως ναυτιλιακός ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Τόκιο στην Ιαπωνία, τα καθήκοντα του οποίου δεν ανέλαβε μετά από προσωπική του απόφαση.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και στο Κέντρο επιχειρήσεων του Λ.Σ. ως αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε.) ΚΕΠΙΧ-ΕΚΣΕΔ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει