Η κλιματική αλλαγή το θέμα εσπερίδας

316

Οι σημερινοί έφηβοι ανησυχούν για το μέλλον τους και νοιάζονται για το περιβάλλον!

«Η κλιματική κρίση και η γνώση ως εργαλείο στην αντιμετώπισή της» είναι το θέμα της εσπερίδας που οργανώνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αύριο, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου (οδός Ανδρόγεω).

Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπεύθυνη διοργάνωσης είναι η  κ. Χρυσάνθη Καμπουράκη.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμούς. Το θέμα «Οι κλιματικές αλλαγές με και χωρίς την παρουσία του ανθρώπου. Πόσο κοντά είμαστε σε μια παγκόσμια κρίση»;

Θα αναπτύξει ο κ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Διδάκτωρ Γεωλόγος, Επίκουρος καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνος του τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

«Η Εκπαίδευση για την αειφορία στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής», είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει η Μαρία Σφακιανάκη, Γεωπόνος, Μsc στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνη του κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών.

«Το παγκόσμιο μαθητικό περιβαλλοντικό κίνημα και η συμβολή του στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης» θα παρουσιάσει η Μαρία Γιαννιδάκη, μαθήτρια Α΄Λυκείου.

Η εσπερίδα θα κλείσει με συζήτηση και συμπεράσματα.

Η νέα γενιά

Η Μαρία Γιαννιδάκη, μαθήτρια της Α΄τάξης του 4ου Λυκείου Ηρακλείου, αναφέρει στην «Π» πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν όλοι. Όπως λέει, η νέα γενιά αξίζει να έχει ένα μέλλον μπροστά της.

Πρότυπό της είναι η έφηβη ακτιβίστρια, Γκρέτα, η οποία έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία ενημέρωσης του πλανήτη για αυτό το θέμα.

Όραμά της είναι να υπάρχει ένα αύριο οικολογικό, να προστατεύσει ο κόσμος το ίδιο του το σπίτι, να μένει μακριά από ατομικές λογικές και να σκέφτεται και να πράττει συλλογικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει