Δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας Καβαλλαράς

243

Σε δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας Καβαλλαράς, προχώρησαν  ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Πολιτιστικός  Σύλλόγος Κορφών και η  Τοπική  Κοινότητας Κορφών, σε συνεργασία  με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου που υλοποιεί το πρόγραμμα “ESTIA”’ στη Κρήτη, τον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Ροδομηλιά» και την Περιβαλλοντική Ομάδα Μυθοκρουσμένοι.

Στη δράση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ο οποίος φύτευσε το δικό του δέντρο με τη βοήθεια μικρών προσφυγόπουλων που μαζί με  τις οικογένειές τους φιλοξενούνται στο πρόγραμμα «Προσωρινής Στέγασης Αιτούντων Άσυλο».

Το “παρών” στη δράση έδωσαν και οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Γιώργος Πετούσης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας.

Πρόκειται για μια αμιγώς εθελοντική προσπάθεια για την οποία οι διοργανωτές παρέλαβαν από το δασαρχείο 150 δενδρύλλια.

Η δράση ήταν ανοιχτή προς το κοινό και έτσι συμμετείχαν όσοι επιθυμούσαν, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στόχου: τη δημιουργία θεματικού πάρκου.

Η έκταση που προσφέρθηκε για δενδροφύτευση ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Κορφών και το Δήμο Μαλεβιζίου με την προοπτική ο χώρος αυτός να διαμορφωθεί ως Πάρκο Αναψυχής επισκέψιμο για φυσιολατρία, εκδρομή, παρατήρηση, αλλά και παιχνίδι!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει