Αποχαιρέτησαν τη… φίλη τους

175

Από μια ζεστή αγκαλιά, οδηγήθηκε με ασφάλεια πίσω στο σπίτι της! Την περασμένη βδομάδα, το Ενυδρείο Κρήτης αποχαιρέτησε μια φιλοξενούμενή του, μια μικρή θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta.

Με τη βοήθεια των μαθητών των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Λιμένος Χερσονήσου καθώς και τους φίλους του Ενυδρείου Κρήτης, είπαν το «αντίο» στη μικρή τους φίλη, στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο και της ευχήθηκαν ασφαλή ταξίδια.

Η μικρή χελώνα Caretta Caretta, βάρους 1150 γραμμαρίων, είχε βρεθεί τραυματισμένη στην παραλία του ξενοδοχείου “CALDERA”, στον Ανισσαρά / Ανάληψη του Ν. Ηρακλείου (βόρεια ακτή) την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Ήταν μπλεγμένη σε δίχτυα, και στον στόμα έφερε μια πλαστική σακούλα. Την χελώνα εντόπισε ο ναυαγοσώστης της παραλίας, κ. Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος ενημέρωσε το Ενυδρείο Κρήτης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από προσωπικό του Τμήματος Ενυδρειολογίας στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου για περίθαλψη.

Οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Λιμένος Χερσονήσου αποχαιρέτησαν τη φίλη τους
Οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Λιμένος Χερσονήσου αποχαιρέτησαν τη φίλη τους

Κατά την παραλαβή της ήταν πολύ αδύναμη και αφού απομακρύνθηκαν τα υπολείμματα των διχτυών της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για την ανάκτηση των δυνάμεών της στο ζεστό χώρο των καραντινών. Δέχτηκε τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του Τμήματος Ενυδρειολογίας για την ανάκτηση των δυνάμεών της, ελέγχθηκε η γενικότερη κατάσταση της υγείας της, από τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο, κ. Πολυχρόνη Νικηφοράκη, και ακολουθήθηκε το προτεινόμενο φαρμακευτικό πρωτόκολλο.

Μετά από 70 ημέρες/ δυόμισι μήνες παραμονής και συνεχούς φροντίδας, υγιής, αρκετά ζωηρή και μαρκαρισμένη (μόνο με υποδόρια μάρκα λόγω του μεγέθους της) ήταν σε θέση να επιστρέψει στα ζεστά νερά του φυσικού της περιβάλλοντος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει