Ξεκίνησαν τα “παζάρια” για το ΤΕΕ/ΤΑΚ

180

Κλιμακώνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση σε σώμα των νέων οργάνων του τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μετά και την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες άτυπες συζητήσεις των παρατάξεων, που αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διαμορφωθούν οι νέες συμμαχίες οι οποίες είναι αναγκαίο να συγκροτηθούν, καθώς ούτε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κάποιος  μπόρεσε να αγγίξει τον στόχο της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Αυτό το οποίο διαφαίνεται είναι ότι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά σε σχέση με τη συγκρότηση των οργάνων τα οποία όμως θα κριθούν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο από τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν.

Η πρώτη σε ψήφους παράταξη του ΤΕΕ ΤΑΚ που πέτυχε νέο εκλογικό ρεκόρ ξεπερνώντας το 40%, με  ανακοίνωση της καταθέτει και επισήμως στο τραπέζι της συζήτησης την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων σε όλα τα όργανα του τμήματος με γνώμονα και σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Παράλληλα, καλεί σε κοινή συνάντηση όλες τις παρατάξεις με σκοπό να συζητήσουν το κρίσιμο ζήτημα της συγκρότησης των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 19,30 μ.μ. στο ΤΕΕ/ΤΑΚ.       Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση της, «για να λειτουργήσει η δημοκρατία, απαιτείται η πολυφωνία, η οποία, όταν καταφέρνει να είναι εποικοδομητική, λειτουργεί προς  όφελος του συνόλου.

Με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των μηχανικών, όπως αποτυπώθηκε στις κάλπες στις 3 Νοεμβρίου, απευθύνουμε πρόσκληση προς όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ για να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να υιοθετήσουμε την απόλυτη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση. Έτσι θα δείξουμε τον δέοντα σεβασμό στην εκλογική διαδικασία και την ψήφο των συναδέλφων  που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δύναμη στο ΤΕΕ/ΤΑΚ ώστε,  μέσα από τη σύνθεση και την αξιοποίηση των δυνάμεων όλων των παρατάξεων, να αντιμετωπιστούν τόσο τα προβλήματα της καθημερινότητας των μηχανικών (ασφαλιστικό, ευθύνες ποινικές και αστικές, πολυνομία, αρμοδιότητες υπηρεσιών κ.ά.) όσο και τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της ανατολικής Κρήτης (ΒΟΑΚ, ενέργεια, δημόσιοι χώροι, χρήσεις γης κ.ά).

Ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Αντιπροσωπείας του τμήματος και θα διαμορφώνονται κατά περίπτωση και ανά θέμα οι όποιες συνθέσεις, συσχετισμοί δύναμης και συνεργασίες».

Αντίστοιχα, η παράταξη open ΤΕΕ, με ανακοίνωσή της περιγράφει ότι «αυτοσκοπός είναι ένα ανοιχτό ΤΕΕ/ΤΑΚ στους μηχανικούς και την κοινωνία, που ασχολείται με  την κοινωνική διάσταση σε τεχνικά ζητήματα και με την τεχνική διάσταση στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία!  Ένα ΤΕΕ/ΤΑΚ που ασχολείται με  τις νέες τεχνολογίες, και τις  πρακτικές  της νέας εποχής.

Ετοιμαζόμαστε σαν κοινωνία να υποδεχτούμε θεμελιακές αλλαγές  στον τομέα της ενέργειας, των κατασκευών, των μεταφορών, της επικοινωνίας και του περιβάλλοντος!  Οφείλουμε λοιπόν  να “προκαλέσουμε”  την ορθή και άμεση εισχώρησή τους στην ελληνική πραγματικότητα και όχι να σταθούμε παρατηρητές ή κριτές!

Το ΤΑΚ της επόμενης μέρας δεν μπορεί να μένει αμέτοχο ή αδιάφορο στις εξελίξεις!  Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τις δυνάμεις στο ΤΕΕ/ΤΑΚ να αναλογιστούν ποιό πραγματικά θέλουν να είναι την επόμενη ημέρα! Εάν θέλουν να παράγουν έργο ή να εξυπηρετούν κάθε είδους “γραμμές”!

Εάν θέλουν να μιλήσουν ουσιαστικά για τα τεχνικά ζητήματα του τώρα ή απλώς να να προάγουν τον συνδικαλισμό! Δίνουμε το “παρών” και καλούμε τις δυνάμεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ να εκφράσουν και να δεσμευτούν με ποιο πρόγραμμα θα πορευτούν στο Επιμελητήριο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει