Στη Σόφια μαθητές δημοτικών του Ηρακλείου

186

Τον Κρητικό διπλωμάτη συνάντησαν στη Σόφια οι μαθητές των 20ού & 56ου Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η παιδαγωγική ομάδα των συστεγαζόμενων σχολείων 20ού & 56ου Δ.Σ. Ηρακλείου ταξίδεψε από Δευτέρα 4 έως 8 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus+», υλοποιώντας  το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο «Love Nature, Live Naturally» (Αγάπη τη φύση, ζήσε φυσικά).

Τα σχολεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν σε τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα «Erasmus+» στην κατηγορία της σχολικής εκπαίδευσης ΚΑ2.

Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στη Σόφια μαθητές δημοτικών του Ηρακλείου

Η Παιδαγωγική Ομάδα που ταξίδεψε αποτελείτο από δύο  μόνιμους εκπαιδευτικούς, τις κ. Πρωτογεράκη Νεκταρία και κ. Καραμπίνη Ζαχαρένια και πέντε μαθητές, τους Κληρονόμου Ζωή, Μαρή Απόστολο, Μαρή Έλενα, Πλατανιά Μαρίτα και Φραντζικινάκη Μάνο, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στις βουλγαρικές οικογένειες.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε διαλέξεις, επισκέψεις μελέτης και workshops στο σχολικό συγκρότημα 32 SU sizuchavane na chuzhdi ezici “Sv.Kliment Ohridski” Σόφια Βουλγαρίας.

Οι εκπαιδευτικοί  και οι μαθητές, πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Σόφιας  αλλά και της ευρύτερης περιοχής της και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Επισκέφτηκαν το όρος Βίτοσα, όπου εκεί τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή βίντεο και σύντομη παρουσίαση της χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει στην περιοχή και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Ένα ζεστό ρόφημα τούς περίμενε στο καταφύγιο της περιοχής και έπειτα επιστροφή στο σχολείο και στις οικογένειες των παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μετά από πρόσκληση επισκέφτηκαν την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, όπου τους υποδέχτηκε ο Κρητικός  διπλωμάτης κ. Κρανιάς Γεώργιος ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές που θα τους συνοδεύουν σε όλη την επαγγελματική τους πορεία, ενισχύοντας την εκπαιδευτική τους ταυτότητα, ενώ τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει