Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου

162

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες το αναθεωρημένο πρόγραμμα έργων της δημοτικής Αρχής αφού εμπλουτίστηκε με προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πλην του Π. Ινιωτάκη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που το καταψήφισε, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι «το φλερτ που ξεκίνησε προεκλογικά κατέληξε σήμερα σε πολιτικό γάμο ανάμεσα στις παρατάξεις των κ. Λαμπρινού, Κουράκη και Λυγερού».

Από την πλευρά τους ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Κουράκης και ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών κ. Λυγερός τόνισαν ότι πρόσθεσαν οραματικά στοιχεία στο πρόγραμμα έργων, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γ.Αναστασάκης τόνισε ότι στον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής είχε δοθεί βάρος στην καθημερινότητα με την προοπτική τα πιο οραματικά έργα να μπουν την επόμενη χρονιά. Ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτό θα γίνει νωρίτερα.

«Άλλο πρόγραμμα φέρατε εσείς και άλλο πρόγραμμα ψηφίστηκε λόγω των παρεμβάσεών μας» τόνισε ο κ. Κουράκης προκαλώντας την απάντηση του κ. Λαμπρινού ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν είναι άλλο πρόγραμμα… είναι το πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής βελτιωμένο με τις προσθήκες που έγιναν… Από την πλευρά του ο κ. Λυγερός ανέφερε  ότι «το σημερινό αποτέλεσμα στη διαμόρφωση κοινού προγράμματος έργων για την επόμενη δημοτική περίοδο  αποδεικνύει ότι το κοινό καλό πολιτών και Δήμου πρέπει και μπορεί να είναι προτεραιότητα όλων».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Βρύσαλης είπε ότι είναι αναμενόμενο οι παρατάξεις που συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, που αποτελεί συνέχεια εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν κοινό πρόγραμμα, ο Δήμος να λειτουργεί με βασικό χρηματοδότη τουτην τσέπη του Ηρακλειώτη, επειδή οραματίζονται μια ανάπτυξη για τους λίγους και όχι για τον λαό και τις ανάγκες του.

Ο κ. Π. Ινιωτάκης καταψήφισε το πρόγραμμα έργων επειδή δεν εγκρίθηκε η πρότασή του να αναλάβει ο Δήμος Ηρακλείου τη σύνταξη προμελέτης για τη δημιουργία φράγματος στο Κυπαρίσι -ένα έργο που κατά τον ίδιο μπορεί να φέρει στο Ηράκλειο τεράστιες ποσότητες νερού- και στη συνέχεια να διεκδικήσει την υλοποίηση του από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο  Αναστασάκης είπε ότι  δεν έχουμε δυνατότητα να σηκώσουμε το βάρος αυτό και δεν μπορεί να το αναλάβει ο δήμος.  Ο κ.Βασιλάκης εξήρε τη διαπαραταξιακή συνεργασία που προηγήθηκε νωρίς το πρωί για 2,5 ώρες η οποία τόνισε ότι ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση σημαντικών έργων ανάμεσα στα οποία είναι η δημιουργία υπόγειου πάρκιγκ στη λ. Δημοκρατίας, η επέκταση της δρομολογούμενης παρέμβασης ανάπλασης στην Ψαρομηλίγκων και στις οδούς Τσακίρη, Δοϊράνης και Μιχελιδάκη, η εξεύρεση κυκλοφοριακής λύσης στον κόμβο Μπεντεβή, η αποκατάσταση του Πανάνειου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει