Τα κρητικά υφαντά ταξιδεύουν στην Αθήνα και κάνουν μόδα

Κρητικά υφαντά, μοναδικές δημιουργίες με βάση την παραδοσιακή τέχνη, δοσμένα   στη σύγχρονη μορφή τους “ταξιδεύουν” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια διήμερη εκδήλωση με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με τίτλο “Τα Κρητικά υφαντά και η εξέλιξή τους” που θα παρουσιαστεί στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο  της έκθεσης που πραγματοποιεί φέτος το Ίδρυμα με θέμα: “Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας”.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Μαρία Πιτσικάκη: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένες που μπορούμε μετά από προσπάθεια χρόνων να υλοποιήσουμε μια τόσο σημαντική δράση που καλλιεργεί την εξωστρέφεια του συλλόγου μας αλλά έχει κι ένα διπλό ρόλο.

Αυτός συνίσταται στο γεγονός ότι αφενός επικοινωνούμε με τρόπο σύγχρονο και επιχειρηματικό μια παραδοσιακή τέχνη που παραλάβαμε από τις γιαγιάδες μας, και αφετέρου δημιουργούμε την επιχειρηματική προοπτική για τα μέλη μας και τις δημιουργίες τους προκειμένου να βρουν τη θέση τους στην αγορά της μόδας”.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα μπορέσουν να θαυμάσουν υφαντά δημιουργήματα μόδας, όπως νυφικό, ενδύματα, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ.

Συνδιοργανωτής στην εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης θα προσφέρει κέρασμα με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο 16/11 – 12:00: Μουσικοχορευτική εκδήλωση με δρώμενο από τον Ερωτόκριτο, πλαισιωμένο με κρητική μουσική και χορό.

Κυριακή 17/11- 12:00: Ομιλία με θέμα των Ερωτόκριτο, το τραγουδιστικό ερωτικό ποίημα της Κρήτης από τον Κ.Ν.Μ Καζαμιάκη, αρχιτέκτων ιστορικό αρχιτεκτονικής και ιστορικό τέχνης.