Δύο σημαντικοί ηθοποιοί κάθονται… στο “Παγκάκι”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

229

«Το παγκάκι», μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, ταξιδεύει στην Κρήτη.

Μετά από τη sold out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «Το Παγκάκι»… φιλοξενεί τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στο κινηματοθέατρο Αστόρια,στο Ηράκλειο, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι.

Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν;

Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες.  Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ

Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ. Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ. Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ. Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ. Παίζουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ μειωμένο (πολυτέκνων, ΑμεΑ).

Για ομαδικές κρατήσεις και συλλόγους ισχύουν ειδικές τιμές.

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αστόρια, 2810242272, ticketplus. gr

Πληροφορίες–Κρατήσεις: 2310 225378, 6986713300.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει