Ξανά στο σκαμνί για τη δολοφονία Δουρουντάκη

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ

148
Ο Παντελής Δουρουντάκης

Λίγες μόλις ημέρες μετά την σχεδόν πανηγυρική του αθώωση για τη δολοφονία του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μπαζωμένο αρκετά μέτρα κάτω από τη γη, η Δικαιοσύνη στέλνει ξανά στο σκαμνί τον 45χρονο βασικό κατηγορούμενο, πατέρα τεσσάρων μικρών παιδιών.

Με μία απόφαση έξι-ένα και μετά από μαραθώνια διάσκεψη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου έκρινε ότι ο 45χρονος σκότωσε τον Σφακιανό συντοπίτη του ευρισκόμενος σε άμυνα.

Μόνο η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε βρασμώ ψυχικής ορμής.

Συγγενείς του θύματος μόλις συνειδητοποίησαν την απόφαση και την αθώωση του 45χρονου ξέσπασαν κατά της Δικαιοσύνης, αδυνατώντας να καταλάβουν το σκεπτικό της έδρας. Μία απόφαση που, η αλήθεια, προκάλεσε αίσθηση τόσο σε απλούς πολίτες όσο και σε δικηγόρους άλλων νομών της Κρήτης που ζητούσαν εντυπωσιασμένοι να μάθουν περισσότερα για την υπόθεση.

Όπως μάλλον αναμενόταν, κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης και πλέον η υπόθεση θα εκδικαστεί από μηδενική βάση, δηλαδή από την αρχή. Η μειοψηφία της προέδρου της έδρας αλλά και η θέση του εισαγγελέα έδρας, ο οποίος ήταν καταπέλτης κατά του 45χρονου, έδωσαν το περιθώριο στον εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει την έφεση όπως ήταν άλλωστε αίτημα της πολιτικής αγωγής.

Η υπόθεση του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη αρχικώς είχε παρουσιαστεί ως εξαφάνιση. Με μεθοδικότητα και με τη μετάβαση ειδικού κλιμακίου της σήμανσης από την Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να φθάσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος σχεδόν τρεις μήνες μετά.

Κηλίδες αίματος του θύματος, αόρατες από το μάτι, είχαν εντοπιστεί στο λατομείο του κατηγορούμενου, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του και να υποδείξει πού είχε θάψει πτώμα και αυτοκίνητο.

Ανέλαβε την πλήρη ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι ο αδερφός του δεν είχε την παραμικρή ιδέα. Ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε άμυνα και ότι πυροβόλησε το θύμα, διαφορετικά θα ήταν εκείνος ο νεκρός.

Στη συνέχεια πανικοβλήθηκε και έθαψε πτώμα και αυτοκίνητο, στην περιοχή του Αλικιανού. Ανέφερε ακόμα ότι καταβλήθηκε ψυχολογικά και χρειάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού ενώ πήγε στο Άγιο Όρος και έκανε μνημόσυνο στον Παντελή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει