Την εισαγγελέα Τουλουπάκη «έδειξε» ο Φρουζής- Τι είπε στην προανακριτική

176

Διάρκειας 40 λεπτών ήταν η χθεσινή εισήγηση του Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Η εξέτασή του θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη, καθώς στη χθεσινή του κατάθεση δεν του υπεβλήθησαν ερωτήσεις.

Κατά την πρώτη κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής ευχαρίστησε την επιτροπή επειδή του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, δεδομένου, όπως είπε, ότι ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει. Φέρεται ακόμη να δήλωσε ότι, ενώ του είχε ασκηθεί δίωξη, στη συνέχεια προσεκλήθη σε άτυπη συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και παρουσία δύο επίκουρων εισαγγελέων τού προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Φρουζής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη – με πρωτοβουλία της ιδίας – τον Μάιο του 2018. Οπως υποστήριξε, εκείνη ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του, η συνάντηση έγινε στη οδό Λουκάρεως στο κτήριο της Εισαγγελίας. Ηταν συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα. Επίμονα, όπως υποστήριξε κατά πληροφορίες ο κ. Φρουζής, η κα Τουλουπάκη τού πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή, η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλώς και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω την αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Κατά τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.

Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική η κα Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης. Μάλιστα, οι βουλευτές κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος φέρεται να ρώτησαν αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» σε εκείνη τη συνάντηση και ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης, λέγοντας πως τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016 και ότι ο ίδιος παρότι πέρασαν τριάμισι χρόνια κράτησε μια στάση θεσμική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να απέφυγε τη δημοσιότητα. «Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying» είπε στα μέλη της Επιτροπής. Δεν ήμουν… φαρμακάς» πρόσθεσε.

Ο κ. Φρουζής έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του. Οπως είπε, από τη Novartis αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση, φέρεται να επικαλέστηκε δημοσιεύματα («Εφημερίδα Συντακτών» και Documento το 2016-2017) τα οποία τον παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου.

Μάλιστα φέρεται να είπε ότι τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε ο έλεγχος στο σπίτι του και πως τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει, πολλώ μάλλον όταν κατέσχεσαν και το λαπ τοπ του γιου του.

Οπως είπε, έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής δήλωσε άγνοια για το ποιοι τον έψαξαν και πως φεύγοντας του είπαν πως δεν βρήκαν τίποτα. Φέρεται δε να πρόσθεσε στην κατάθεσή του ότι δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως και πως ακολούθως έψαξαν τους λογαριασμούς του.

Φέρεται μάλιστα να είπε πως περί τα τέλη του 2017 διάβασε στην εφημερίδα Documento όλα όσα επρόκειτο να ζήσει καθώς είδε τη φωτογραφία του δίπλα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να επέμεινε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσει εξηγήσεις.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει