Αποσύρεται η διάταξη περί βλασφημίας

169

Σήμανε… υποχώρηση ο υπουργός Δικαιοσύνης για τη διάταξη επαναφοράς του νόμου περί βλασφημίας μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων.

Ο Κώστας Τσιάρας, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε την απόσυρση της σχετικής νομοθεσίας αναφέροντας «αν συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ένταση η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Εφόσον υπάρχει γενικότερη αντίληψη που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο πολιτικός πρέπει να εισπράττει την κοινωνική αντίδραση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας για την επικείμενη απόσυρση της διάταξης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη διάταξη αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θέλησε να προστατεύσει τους πρόσφυγες και μετανάστες από… ρατσιστικά μπάρμπεκιου.

«Η λογική με την οποία πρότεινα την τροπολογία είχε να κάνει με το γεγονός ότι έπρεπε να προστατεύσουμε όλους τους κατατρεγμένους που για διαφορετικούς λόγους μπορεί να βρεθούν σε πόλεις της Ελλάδας και δέχονται πίεση από ακραίους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η δική μου αντίληψη είναι φιλελεύθερη.

Δεν είχα στόχευση να επιστρέψουμε σε ένα παλιό θεοκρατικό κράτος. Πολλές χώρες ουσιαστικά εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη διάταξη».

Μιλώντας, νωρίτερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε «προβληματισμένος» από τις αντιδράσεις, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ακόμη και για απόσυρση της διάταξης από τον νέο ποινικό κώδικα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει