“Η Φυσική όπως πρέπει να διδάσκεται”

153

«Η Φυσική που πρέπει να διδάσκεται» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων εκλαΐκευσης της Φυσικής και ανάδειξης της αναγκαιότητας για αλλαγές στα προγράμματα σπουδών στα σχολεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 16 του Νοέμβρη και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλης» του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω).

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικά σε μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις δύο ομιλίες να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη φυσική τόσο σε επίπεδο ιδεών, όσο και στο επίπεδο της έρευνας.

Οι ομιλίες θα είναι: «Περιήγηση στον κόσμο των δισδιάστατων υλικών» από τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κιοσέογλου

«Διδάσκοντας Σύγχρονη Φυσική στο σχολείο» από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης κ. Μιχάλη Καραδημητρίου

Στόχος των ομιλητών είναι να δώσουν με απλό τρόπο μια εικόνα για τις βασικές ιδέες της σύγχρονης Φυσικής που δεν διδάσκεται σήμερα στα σχολεία.

Η σύγχρονη Φυσική, όπως θεμελιώθηκε στις αρχές του 1900 με την «κβαντική επανάσταση», αποτελεί σήμερα το εργαλείο για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας, να κατασκευάσουμε νέα καινοτόμα υλικά στα εργαστήρια και να προχωρήσουμε την τεχνολογία βήματα μπροστά.

Στο πλαίσιοσ της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κατασκευών Φυσικής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει