Στον δρόμο του κρασιού Κρητικοί οινοποιοί

232

Μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, συμμετέχουν αύριο τα οινοποιεία των δρόμων του κρασιού Κρήτης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους ντόπιους οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίσετε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά». Ειδικότερα στην Κρήτη συμμετέχουν τα εξής οινοποιεία:

Νομός Χανίων: Οινοποιείο Αγίας Τριάδας, Οινοποιία Μανουσάκη, Οινοποιείο Ντουράκη, Οινοποιείο Πνευματικάκη

Νομός Ρεθύμνου: Οινοποιείο Ζουμπεράκη, Οινοποιείο Κλάδος

Νομός Ηρακλείου: Οινοποιείο Αγγελάκη, Οινοποιείο Αλεξάκη, Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς, Οινοποιείο Διγενάκη, ΜΙΝΩΣ – Οινοποιείο Μηλιαράκη, Οινοποιείο Λυραράκη, Οινοποιείο Μπουτάρη, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Τιτάκη

Νομός Λασιθίου, Κτήμα Τοπλού ΑΕ: Τα οινοποιεία θα παραμείνουν ανοιχτά, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Στο μεταξύ, οι οινοποιοί της Κρήτης και τα «ΟιΝοτικά» πηγαίνουν για 4η χρονιά στην Αθήνα για το ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς στον Βοτανικό.

Συνολικά 26 οινοποιεία από όλη την Κρήτη έρχονται στην πρωτεύουσα για να συναντηθούν με το αθηναϊκό κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου ποτών και τροφίμων, μέσα από τα αρώματα και τις γεύσεις του κρητικού κρασιού. Περισσότερες από 250 ετικέτες του κρητικού αμπελώνα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει