Στο Υπουργικό Συμβούλιο το φράγμα Αμιρών

98

Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να φέρει το θέμα του φράγματος των Αμιρών ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη στο Υπουργείο, η οποία επόταν της επίσκεψης και του δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να προχωρήσει το θέμα, αλλά και να δώσει λύση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την περιοχή, το οποίο και χρονίζει.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό πως η μοναδική προμελέτη προέγκρισης του έργου υπήρξε το 1995, ενώ το θέμα ανακινήθηκε ξανά στις αρχές του 2016, για να έχει φθάσει να είναι ένα «από τα ωριμότερα έργα έγγειων βελτιώσεων αυτή τη στιγμή στην Κρήτη».

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό πως υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις σχετικές απαλλοτριώσεις, ενώ του ζήτησε το θέμα να προχωρήσει μέσα από την αξιοποίηση της παραγράφου 7Α του νόμου 2882, με στόχο να επισπευστούν οι απαλλοτριώσεις και να δημιουργηθούν οι συνθήκες κατασκευής του έργου.

Ο υπουργός, κατανοώντας το επίπεδο ωριμότητας, αλλά και βλέποντας όλα τα σχετικά έγγραφα, σε συνδυασμό με την αναλυτική ενημέρωση που είχε από τον βουλευτή Ηρακλείου, δήλωσε πως το έργο θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει