ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: “Τρέχουν” για τον ΒΟΑΚ

170

Από το Ρέθυμνο και τη Βουλή αναμένονται σήμερα εξελίξεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.
Η καθυστέρηση στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή να κατέλθει με αντιπροσωπεία του Υπουργείου στην Κρήτη για τις επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με τον ΒΟΑΚ, φαίνεται πως σηματοδοτεί μια σειρά νέων εξελίξεων επί του θέματος, έως ότου φθάσουμε στο σημείο των επίσημων ανακοινώσεων.

Ο Χάρης Μαμουλάκης
Στη Βουλή συζητείται σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη για τον ΒΟΑΚ

Παρ’ όλα αυτά, ο υπουργός θα υποχρεωθεί να απαντήσει επίσημα σήμερα στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τον ΒΟΑΚ.

Ο βουλευτής είχε καταθέσει δύο φορές ερώτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, την οποία και δεν απάντησε ο αρμόδιος υπουγρός, προτού φθάσει στο σημείο να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προκειμένου να συζητηθεί επίσημα στη Βουλή.

Η συζήτηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο βουλευτής, ως μηχανικός, γνωρίζει τα θέματα πολύ καλά, οπότε η αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο ενδέχεται να γίνει σε υψηλούς τόνους.

Εκτός από την επίσημη τοποθέτηση στη Βουλή, ωστόσο, το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα αναμένεται να συζητηθεί και ανεπίσημα, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Γιάννης Κεφαλογιάννης
Στην Κρήτη σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης

Κι αυτό γιατί, στο ίδιο τραπέζι προβλέπεται να καθίσουν ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Και μπορεί οι σημερινές εκδηλώσεις να έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα με παρέλαση στο Ρέθυμνο και δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, όμως λίγο μετά, το μεσημέρι, περιφερειάρχης και υφυπουργός θα καθίσουν κυριολεκτικά δίπλα – δίπλα στο ίδιο τραπέζι, στο πλαίσιο γεύματος εκ μέρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στο Ηγουμενείο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει μεταθέσει για μία ακόμα φορά την επίσκεψη στην Κρήτη για τις ανακοινώσεις που σχετίζονται με τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό του Υπουργείου, αντιπροσωπεία στελεχών αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έρθει στην Κρήτη μεν, αλλά όχι για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, αλλά για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Σταύρος Αρναουτάκης
Συζήτηση με τον υφυπουργό αναμένεται να έχει στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το Αρκάδι ο Σταύρος Αρναουτάκης

Από το Καστέλλι, η ηγεσία του Υπουργείου αναμένεται να κάνει την προαναγγελία της επίσκεψης αναφορικά με τις ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης προβλέπεται να προχωρήσει σε μια άτυπη ενημέρωση προς τον περιφερειάρχη, αλλά και να του δώσει κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές επί του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το γεγονός πως το Υπουργείο έχει προαναγγείλει ήδη αρκετές φορές την κάθοδο στην Κρήτη για ανακοινώσεις επί του ΒΟΑΚ, οι οποίες και καθυστερούν, έχει προκαλέσει μια ανησυχία για το πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, αλλά κυρίως για το ποιο θα είναι το νέο χρονοδιάγραμμα που θα διαμορφωθεί και ποιο το τελικό μοντέλο κατασκευής του νέου οδικού άξονα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει