Περιήγηση στον κόσμο του Αλέξη Ακριθάκη

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ Μ. ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

141

Κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων (2019-2020), που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες ιστορικών της τέχνης, προβολές και συζητήσεις-περιηγήσεις με εικαστικούς της πόλης μας, οργανώνει  το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Αλέξης Ακριθάκης. Εν Κινήσει (16.3.2019-1.3.2020), από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη.

Έτσι την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, στις 11:00΄ θα προβληθεί στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη το ντοκιμαντέρ της Εύης Καραμπάτσου Vive la Fuite!* (Ζήτω η Φυγή!), ένα road movie για τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη Αλέξη Ακριθάκη (το ντοκιμαντέρ προβάλλεται κάθε Κυριακή και καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης).

Σενάριο: Εύη Καραμπάτσου | Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου Ι. Μουσική: Alexis Geitmann, Δημήτρης  Φριτζάλας. Παραγωγός: Εύη Καραμπάτσου. Γλώσσα διαλόγων: Ελληνική | Γλώσσα, υποτίτλων: Αγγλική Φορμάτ: Έγχρωμο | Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα | Έτος Παραγωγής: 2017 | Διάρκεια:74΄

Προσκεκλημένος εικαστικός

Την προβολή διαδέχεται σε επιλεγμένες κυριακάτικες ημερομηνίες, στις 12:15΄, συζήτηση με το κοινό και περιήγηση στα έργα της έκθεσης από έναν προσκεκλημένο εικαστικό. Tέταρτος προσκεκλημένος εικαστικός, την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, στις  12:15΄, θα είναι ο Μανώλης Σαριδάκης. Ο Μανώλης Σαριδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1961.

Πατέρας του ήταν ο ζωγράφος Δημήτρης Σαριδάκης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1981 έως και το 1986. Στη δουλειά του ζητήματα υφής, υλικότητας, επεξεργασίας, ρυθμού καθώς και συμβολικές προεκτάσεις και ερμηνείες επιχειρούν να οδηγήσουν το έργο πέρα από την τυπική περιγραφική απόδοση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει