Η καλή και η κακή οικογένεια

126

Όταν η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα κακό από τα μεγάλα και σοβατά θέματα να κατηγορήσει, κανεί μικροπολιτική, που θα πει… μικροκοπελίστηκες αφορμές για τσακωμούς! Όλο και κάποιους αδαείς από μια μερίδα του λαού θα τους επηρεάσει συναισθηματικά, αλλά κάποια άλλη μερίδα, ενημερωμένους, θα τους απογοητεύσει, θα τους αηδιάσει!

Το συμφέρον του Τσίπρα θα ήταν, αλλά δεν το καταλαβαίνει, να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, να μην λαϊκίζει πια, να μην ξαναπεί ψέματα, να συμφωνεί και πότε πότε όταν θα γίνεται κάτι καλό για τον λαό. Όταν ο λαός βλέπει κάτι καλό και χαίρεται, κι εσύ του στερείς τη χαρά, αντί να συμφωνήσεις και να υπογράψεις, ψάχνεις να βρεις… “τριχαλάκια” για να κάνεις κακή αντιπολίτευση, είναι εις βάρος σου!

Ο λαός έχει ξυπνήσει πια με το πολύ σανό που τον ταΐζετε και θέλει από εσάς σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Έτσι μόνο θ’ αποκαταστήσετε και θα αλαφρώσετε από τα πολλά προηγούμενα που σηκώνετε στην πλάτη σας και σας βαραίνουν…

Αν πάλι νομίζετε ότι άμα λαϊκίζετε και τσακώνεστε στη Βουλή και στα μπαλκόνια, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα η οποία προτιμά αυτόν που τσακώνεται καλύτερα από τον άλλο, τότε βαράτε τους!

-Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση. (Βαρέθηκα να μου λένε οι Μοχιανοί για τα κρατικά κανάλια, γράψε και ξαναγράψε. Γιατί να πληρώνουμε την ΕΡΤ και να βλέπουμε μόνο ένα κανάλι; Μεγάλο το δίκιο μας χωριανοί, αλλά που θα το βρούμε; Ή μας… ξεχάσανε εδώ, ή αδιαφορούνε, ή μη νομίζουνε πως σε ξένη χώρα ζούμε! Έλληνες είμαστε βρε!… Παρ’ τε το χαμπάρι, μη μας αφήσετε εδώ να ζούμε στο… σκοτάδι! (που λέει ο λόγος δηλαδή…).

Η τηλεόραση στα χωριά είναι η μοναδική αποσχόληση, ας πούμε και ψυχαγωγία, μη μας στερείτε λοιπόν αυτή την… “ευτυχία”! Διαφορετικά, θα… πληρώνουμε μόνο το ένα τέταρτο στην ΕΡΤ)

Επανέρχομαι. Ο κόσμος, λοιπόν, έχει κουραστεί 10 χρόνια τώρα, έχει χάσει την ψυχραιμία του,  την υπομονή του, σας σιχαίνεται όταν τσακώνεστε, προπαντός όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πηγαίνουνε σε όλα κόντρα για κομματικά και προσωπικά οφέλη. Στρουθοκαμηλίζουνε και νομίζουνε ότι όσοι τους ακούνε είναι “στραβάδια”! Έτσι μας περνάνε! Το πως έχει και… στραβάδια βέβαια, έχει… αλλά τι φταίνε όμως οι υπόλοιποι, οι νοήμονες;

Αν θέλετε το καλό του λαού σας και όχι μόνο το δικό σας, θα πρέπει ν’ αφήσετε τα προσωπικά σας παιδιαρίσματα, τους ανόητους και άσκοπους τσακωμούς, που μόνο κακό κάνουν στη χώρα και στον λαό και να μονοιάσετε σαν την καλή οικογένεια (τώρα είσαστε μια κακή οκογένεια) η οποία στα δύσκολα μονοιάζειμ βοηθάει ο ένας τον άλλο και ξεπερνούνε όλα τα κακά εμπόδια.

Η κακή οικογένεια, όμως, στα δύσκολα τσακώνεται, υπάρχει ασυνεννοησία, διχόνοια, σκορπίζει αντί να ενώνεται, ο καθένας κοιτάζει μόνο για την πάρτη του. Αυτή η οικογένεια, εκτός που βασανίζεται, υποφέρει, δυστυχεί, στο τέλος διαλύεται, διασκορπίζεται!

Εμείς είμαστε τα παιδιά μας κακής οικογένειας, που βασανιζόμαστε δέκα χρόνια στη βαθιά κρίση, όταν οι άλλες, καλές, οικογένειες με τα ίδια πρόβληματα, έχουνε βγει από χρόνια!… Για σας που δεν έχετε καταλάβει το γιατί υποφέρομεν!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει