Εμβολιάστηκαν για παραδειγματισμό στην Περιφέρεια

182

Στην ανάγκη αντιγριπικού εμβολιασμού όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς στο πλαίσιο της χθεσινής δράσης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης όπου εμβολιάστηκαν οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

 

Εμβολιάστηκε χθες και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς
Εμβολιάστηκε χθες και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς

Τρία μέτρα για τη γρίπη

Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακά, τρία μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται για την προστασία από την εποχική γρίπη και συγκεκριμένα:

-Το αντιγριπικό εμβόλιο που  είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία από τη γρίπη, πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, είναι ασφαλές και καλά ανεκτό και από φέτος είναι απαραίτητη η χορήγηση  μόνο μία δόσης, να εφαρμόζεται συστηματικά στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

-Κανόνες υγιεινής για την προφύλαξη από τη διασπορά του ιού της γρίπης:

-Σε περίπτωση νόσησης, χορήγηση ειδικών  αντι-ιικών φάρμακων  από το γιατρό, αν κριθεί απαραίτητο, έγκαιρα,   που μπορούν να κάνουν ηπιότερα τα συμπτώματα της γρίπης, να περιορίσουν τη διάρκεια της νόσου και να προλάβουν σοβαρές επιπλοκές.

 

Ενδείκνυται και για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

Ο Μανόλης Λουμπούνης γιατρός Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε: «Ο αντιγριπικός εμβολιασμός έχει γίνει πια κατανοητό από όλο τον κόσμο ότι είναι μείζονος σημασίας για την προστασία του πληθυσμού.

Το εμβόλιο που γίνεται φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είναι ένα ασφαλέστατο εμβόλιο, έχουν γίνει δισεκατομμύρια δόσεις τα τελευταία χρόνια από την εποχή της νέας γρίπης.

Έχει αποδειχθεί ότι οι παρενέργειες του είναι ελάχιστες ή και καθόλου και προστατεύει ένα σημαντικό ποσοστό πάνω από 65% του συνόλου των ανθρώπων που το κάνουν.

Επίσης σημαντικό είναι να γίνει κατανοητό και από τους γονείς όσα παιδιά πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό, επειδή αποτελούν ουσιαστικά κλειστή ομάδα, καλό είναι να εμβολιαστούν γιατί σε αυτές τις ηλικίες γίνεται εύκολα η διάδοση του ιού μέσω της ηλικίας αυτής και στους ενηλίκους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει