ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

275

Ξανασκέφτονται την κάθοδο

Το ξανασκέφτονται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα και την επίσκεψή του στην ανατολική Κρήτη.

Το επιτελείο του προέδρου, επεξεργαζόταν πολύ σοβαρά το σενάριο ο πρώην πρωθυπουργός να κατέβει στο Ηράκλειο το τριήμερο μεταξύ 15 και 17 Νοεμβρίου.

Λίγο όμως η επέτειος της 17 Νοέμβρη, λίγο η αναμονή για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που προγραμματίζεται πιθανότατα για την εβδομάδα 18 – 22 Νοεμβρίου, φαίνεται πως δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στο προεδρικό επιτελείο.

Οι άνθρωποι πάντως που βρίσκονται στον στενό κύκλο του προέδρου τονίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση η επίσκεψη να ματαιωθεί, όμως προς το παρόν αναζητείται η πιο… βολική ημερομηνία.

 

Ο κ. Βασίλης Διγαλάκης

Ο αιφνιδιασμός ήταν… αναμενόμενος

Από τους δημοσιογράφους πληροφορήθηκαν χθες στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. ότι «παγώνει» η έναρξη λειτουργίας έξι τμημάτων του Ιδρύματος, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, ο οποίος υπενθυμίζεται πως προέρχεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, κ. Βασίλης Διγαλάκης, επιχείρησε, πάντως, να επικοινωνήσει με το Ίδρυμα, αν και την τελευταία στιγμή, ίσως και μόνο για τους τύπους.

Η απόφαση, πάντως, του Υπουργείου ήταν κάτι που οι περισσότεροι περίμεναν, ακόμα και αν δεν ήθελαν να το παραδεχτούν. Το ζητούμενο είναι να τα βρουν οι δύο πλευρές και το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. να προχωρήσει την πορεία του, όπως του αρμόζει.

ο Μανόλης Χαιρέτης από τη ΝΔ και ο Θοδωρής Δουλουμπέκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για ποια συνεργασία λέτε;

Πως είναι φίλοι το ήξερα. Αλλά τους έπιασε χθες ο φακός να… χαμογελούν, λες και κάτι ήξεραν.

Στελέχη άλλων κομμάτων, διαφορετικών χώρων, ο Μανόλης Χαιρέτης από τη ΝΔ και ο Θοδωρής Δουλουμπέκης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγεται ότι τα δύο κόμματα τα βρήκαν στην ΠΕΔ Κρήτης που έχουμε… εκλογές την Κυριακή. Λέγεται ότι ΝΔ (με τις ευλογίες Ντόρας) και ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν συμφωνήσει.

Ποιος θα πάει πρόεδρος, ποιος αντιπρόεδρος. Και ο Μανόλης και ο Θοδωρής πάντως… χθες δεν γνώριζαν τίποτα. «Εμείς; Ποια συνεργασία λέτε;»

 

Θα του δώσουν το ταμείο

Αλλά τι θα γίνει στην ΠΕΔ; Θα δούμε μέχρι  αύριο το μεσημέρι που θα λήξει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων τι θα συμβεί. Θα έχουμε και το παζλ. Ωστόσο οι διαρροές είναι πλέον τόσο… ασυγκράτητες που η χαρά του «ντιλιβερι μπόι» δεν τον αφήνει να κρυφτεί. Λένε ότι του έχουν τάξει θέση αντιπροέδρου και μάλιστα… με αρμοδιότητες. Λέτε να του δώσουν και το ταμείο;

 

η υπόθεση Παπασταύρου από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες,

Στο αρχείο η υπόθεση

Αλήθεια, τον θυμάστε; Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση Παπασταύρου από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, κατόπιν του ελέγχου που διενήργησε σχετικώς με το αν ο υπόχρεος κατά το έτος 2012 έχει υποβάλει ορθώς την αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ελέγχετο για το εάν είχε υποβάλει κατά τον νόμο ορθώς την δήλωση “πόθεν έσχες”, στην οποία ήταν υπόχρεος λόγω της ιδιότητάς του αυτής.

Σήμερα, η αρμόδια για τον έλεγχο “πόθεν έσχες” Επιτροπή της Βουλής, η οποία απαρτίζεται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ορκωτούς λογιστές και μειοψηφία πολιτικών προσώπων, διαπίστωσε την κατά τον νόμο ορθή υποβολή της δήλωσης και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

 

@patris
Κεραμέως θα λέτε και θα κλαίτε!
Pritanis

 

Εγκεφαλικός θάνατος

«Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιοδικό «The Economist», αποδίδοντάς τον στην αμερικανική αποδέσμευση και στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Πρέπει τώρα να αποσαφηνισθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΝΑΤΟ» τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Αμυνας της Ευρώπης, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις αρχές του Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει κανείς συντονισμός με τους εταίρους του ΝΑΤΟ στη στρατηγική απόφαση των ΗΠΑ και είμαστε μάρτυρες μίας επίθεσης από έναν άλλο εταίρο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σε μία ζώνη όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά μας, χωρίς συντονισμό. Αυτό που συνέβη αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τέως πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου

«Είμαστε κι εμείς πρόσφυγες»

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τέως πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου βρέθηκε στη Λισαβόνα για το Web Summit, το κορυφαίο event για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία. Μίλησε όμως και για το κύμα των προσφύγων.

«Η φοβική αντιμετώπιση», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου, «δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Υπήρξα κι εγώ πρόσφυγας, όπως κι ο πατέρας κι ο παππούς μου. Ξέρω τι σημαίνει.

Οι άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον ωθούνται να φύγουν από βίαιες συγκρούσεις, λιμούς, ξηρασία, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε πάντα με σεβασμό, ως ανθρώπινα όντα. Και η τεχνολογία με σωστή χρήση μπορεί να βοηθήσει και τους ίδιους σε αυτή τη δύσκολη μεταβατική φάση της ζωής τους αλλά και τις χώρες που θα κληθούν να τους παράσχουν άσυλο».

Γιάννα Αγγελοπούλου

Ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για το… 2021. Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τα χαμόγελα περίσσευαν τόσο στους διαδρόμους της Βουλής όσο και στην αίθουσα της Γερουσίας όπου έγινε η εκδήλωση με ομιλητές τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Παρόντες στην πανηγυρική συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τα περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου.

οι εργασίες της Επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 182

«Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη»

…Ο πρωθυπουργός, αφού μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, επισήμανε: «Η Ελλάδα, πιστή στη φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία, υπήρξε και πολιτικά πρωτοπόρα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Σε ένα άλλο επίπεδο, με πρόσφορες συμμαχίες, η χώρα προσάρτησε νέες επαρχίες στην εθνική επικράτεια και ενσωμάτωσε Έλληνες στον εθνικό κορμό.

Πλήρωσε, βέβαια, υψηλό τίμημα, με την απώλεια ιστορικών εστιών του Ελληνισμού, χωρίς να λείψουν οι μαύρες σελίδες: Οι δικτατορίες, οι διχασμοί και κυρίως οι εμφύλιες διαμάχες. Όσο εμπνεόμαστε από τους θριάμβους άλλο τόσο οφείλουμε να διδαχθούμε και από τις τραγωδίες».

«Ας κοιταχτούμε, λοιπόν, στον καθρέφτη με θάρρος και με ειλικρίνεια. Θα εκτιμήσουμε και τη λάμψη του βλέμματος αλλά και τις ρυτίδες του προσώπου της σύγχρονης Ελλάδας. Γιατί το ισοζύγιο είναι συντριπτικά θετικό.

Στα χρόνια αυτά, η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από την ανέχεια “του πτωχού που θυροδέρνει”, όπως γράφει και ο εθνικός μας ποιητής. Μία παλιά μικρή οθωμανική επαρχία είναι τώρα μία ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα. Που αφήνει πίσω της την κρίση και ανανεώνει την πίστη της στο μέλλον. Είναι, πλέον, “σαν πρώτα ανδρειωμένη”, όπως αναφέρεται και πάλι στον εθνικό μας ύμνο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Γεύση κρητικής φιλοξενίας πήραν όσοι δήμαρχοι βρέθηκαν στο Μόναχο στο πλαίσιο της ετήσιας Ελληνογερμανικης Συνέλευσης στο Ερντινγκ.

Κρητική φιλοξενία

Γεύση κρητικής φιλοξενίας πήραν όσοι δήμαρχοι βρέθηκαν στο Μόναχο στο πλαίσιο της ετήσιας Ελληνογερμανικης Συνέλευσης στο Ερντινγκ. Φιλοξενήθηκαν στο μαγαζί του από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή με παρόντα εκεί και τον Μανώλη Κονταρό, που είχε μεταβεί εκεί για να δει από κοντά τον Ολυμπιακό.

 

Η εταιρεία

Διαβάσατε χθες στην «Πατρίδα» την είδηση ότι η ΚΕΝ πέρασε στα χέρια της Volton. Το επίσης νέο είναι ότι οι αγοραστές δεν θα συγχωνεύσουν τις δύο εταιρείες αλλά θα τις κρατήσουν διαχωρισμένες. Γενικός διευθυντής Ελλάδας θα είναι ο Χάρης Αποστολάκης και η έδρα της εταιρείας θα παραμείνει στην Κρήτη,  αλλά θα μετακομίσουν σε άλλα γραφεία στον Εσταυρωμένο.

 

Μήνυμα

Πώς είναι δυνατόν κάποιος που σου έχει κάνει… επαγγελματική πρόταση να μην έχει το τηλέφωνό σου και να το ψάχνει; Θα μου πεις, μπορεί να σου έχει στείλει μήνυμα στο ίνσταγκραμ, στο μέσεντζερ…

 

Λύθηκε

Μια φωτογραφία βλέπεις και καταλαβαίνεις πολλά. Κυρίως όμως λύθηκε το μυστήριο. Και ξαναγύρισε η καρδιά στη θέση της.

 

Συνάντηση

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα επισκεφθεί  σημερα στις 17:00 ο πρόεδρος του ομίλου COSCO, Xu Lirong, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Θα βγάλει κάτι… για Κρήτη ο υπουργός;

 

Σύμβουλος

Τον θυμάστε τον Καρανίκα; Επιχειρηματίας-σύμβουλος επιχειρήσεων δηλώνει σήμερα ο πιο πολυσυζητημένος μετακλητός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καρανίκας, όπως αποκαλύπτει το in.gr.  Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Καρανίκας άνοιξε εταιρεία και δίνει συμβουλές σε επιχειρήσεις, ενώ συμβουλεύει και για τη φαρμακευτική κάνναβη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει