Το θαύμα… Μακρόν

281

Μετά από χρόνια ανεπιτυχούς αναμέτρησης με την οικονομικά πανίσχυρη Γερμανία, η Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν μπορεί επιτέλους να υπερηφανεύεται.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης φαίνεται ότι αρχίζει να ξεπερνά τη γείτονά της με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με το Βlοomberg, να οφείλεται στην πολιτική μείωσης των φόρων αλλά και σε μικρότερη εξάρτηση από τις εξαγωγές.

Αντικατοπτρίζει, επίσης, τα πρόωρα οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που αποσκοπούν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Οι μεταρρυθμίσεις που απέδωσαν καρπούς

Επιπλέον, είναι απόδειξη ότι επίκειται συνέχεια μετά τις ισχυρές επιχειρηματικές επενδύσεις που απολαμβάνει πλέον η Γαλλία λόγω των περικοπών στους εταιρικούς φόρους του Μακρόν, αλλά και την αύξηση της απασχόλησης μετά τις αλλαγές στον εργατικό νόμο.

Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι τόσο γρήγορος που ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Γαλλίας, Olivier Garnier, τον περιγράφει ως «αξιοσημείωτο». «Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές πολιτικές, συγχαίρουμε τη Γαλλία», δήλωσε ο Florian Hense της Berenberg.

«Είτε πρόκειται για τη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είτε για τη Γαλλία, η αγορά εργασίας αποτελεί “κλειδί” σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας», ανέφερε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει