Επιβίβαση στο “Υπερωκεάνιον” μ’ έναν απολαυστικό λόγο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ πρόΤΑΣΗ

96

Στο Ηράκλειο αγκυροβόλησε  ‘’Το υπερωκεάνιον’’, η νέα  δημιουργία της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών πρόΤΑΣΗ. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν με ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία  ενώ για άλλα τέσσερα σαββατοκύριακα θα γίνεται η  «επιβίβαση» του φιλοθεάμονος κοινού  για  τον απόπλου σε άλλα μέρη της Κρήτης!

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο στις 9:15μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7:15μ.μ. έως και την 1/12 στο artspace Materia Prima (Στρατηγού Βάσου 8 και λεωφ. Πλαστήρα, Χανιώπορτα – Ηράκλειο).

Σκηνοθετικά εγκλωβισμένη στο άγριο ορεινό τοπίο των Αστερουσίων, η αφηγήτρια δοκιμάζει νυχθημερόν τις αντοχές της στην πείνα, τη δίψα και τη μοναξιά. «Οι δυστυχισμένες μέρες» της Πιπίνας θα απομακρύνουν, για όσο έχει φως, τον νου της από το δικό της δράμα και η συμφιλίωση με ένα πρόσωπο -με φαινομενικά καλύτερη τύχη από τη δική της- δεν θα αργήσει να επιτευχθεί μέσω μιας επίπονης και μακράς διαδικασίας.

Μετά την κοσμαγάπητη παράσταση «Η Ωραία Αθοκουτάλα», η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ -στην 39η δημιουργία της- καταπιάνεται με το υπερρεαλιστικό διήγημα του λαογράφου Γιώργη Γρ. Σταματάκη «Το υπερωκεάνιον».

Η Δεσποινιά του Αποστόλη και της Ψεβής που -στη Χώρα- θα γίνει Πιπίνα. Η Πιπίνα που «φτασμένη» πια –πίσω στο χωριό- θα αναδυθεί επίμονα σε μεγάλη ευεργέτιδα. Από τη δωρεά ενός «ολόχρυσου» στασιδιού στην τοποθέτηση ενός χρειαζούμενου σύρτη στο ξεχασμένο ξωκλήσι που θα σηματοδοτήσει και την αθόρυβη «αναχώρησή» της με το υπερωκεάνιο που χρόνια λαχταρούσε.

Αμεσότητα, προφορικότητα, απολαυστικός ιδιωματικός λόγος και σπάνιο χιούμορ στο βωμό της ανεπίδοτης αγάπης. Ένας σκηνικός φόρος τιμής στην αγνότητα της άσημης, πλην περήφανης κρητικής ψυχής.

Κείμενο: Γιώργης Γρ. Σταματάκης

Σκηνοθεσία – θεατρική προσαρμογή: Δημήτρης Φοινίτσης

Ερμηνεία: Πελαγία Μουρούζη

Όψη: Κωστής Μακάκης

Παραγωγή: Νόημα

Κάθε Σάββατο στις 9:15μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7:15μ.μ.

Έως και την 1/12 στο artspace Materia Prima (Στρατηγού Βάσου 8 & Λεωφ. Πλαστήρα, Χανιόπορτα – Ηράκλειο).

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 70’

Πληροφορίες – κρατήσεις: 699 7166 210.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει